ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


16145 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014
16:15

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Ιστοσελίδας μας,

λόγω βλάβης της εταιρείας που υποστήριζε την Ιστοσελίδα,

από του λοιπού θα μπορείτε να μας διαβάζετε

στην νέα μας Ιστοσελίδα: www.koinaan.blogspot.gr

καθώς και στο γνωστό Ιστολόγιό μας: www.voiotosp.blogspot.gr

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
391 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014
12:17

H εστία του προβλήματος μας δεν είναι ασφαλώς η τιμωρία των απατεώνων της διαπλοκής αλλά ο μηχανισμός που παράγει τους αγύρτες πολιτευτές και την διαπλοκή.  Η κλοπή του κρατικού κορβανά από τον Λιάπη, οι αποκαλύψεις Κάντα για το πώς δουλεύουν οι «οικογένειες» με τους πολιτικούς και οι αποδείξεις Τομπούλογλου για το δούλεμα των Ελλήνων ιθαγενών από απατεώνες κομματικούς και πολιτευτές είναι μόνο η θεατή πλευρά παράδοσης της οικονομίας σε συμμορίες.Η αθέατη είναι η αγωνία των συμμοριών να σκοτεινιάσουν την θεατή πλευρά...

Γιατί η εστία του προβλήματος μας, ως κοινωνία και ως χώρα, δεν είναι ασφαλώς η (αυτονόητη και στην Ζιμπάμπουε) τιμωρία των απατεώνων της διαπλοκής αλλά ο μηχανισμός που παράγει τους αγύρτες πολιτευτές και την διαπλοκή. Τα φαινόμενα όμως θα καταδικαστούν απλώς ως «μεμονωμένες περιπτώσεις»... με τις οποίες θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Και επειδή οτιδήποτε άλλο, στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται, τσουβάλιασμα... αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο να δούμε ξήλωμα (γνωστών στους πάντες) μηχανισμών διαπλοκής, νταβατζήδων, μονίμων κρατικοδίαιτων, ύποπτων και ανίκανων συμβούλων, πολιτευτών και κομματικών φίλων καθώς ο στρατός αυτός «υπηρετεί» πιστά μεν αλλά «με κανόνες».

Πρόκειται για το στρατό που κρύβεται στην αθέατη πλευρά των γεγονότων και συνθέτουν πολιτευτές τύπου Τομπούλογλου οι οποίοι μαθήτευσαν και στον συνδικαλισμό και στην αφισοκόλληση για να κατέχουν σήμερα θέσεις σε κρατικές επιχειρήσεις που ελέγχουν ακόμη το 70% της οικονομίας στον χώρο της κρατικής υγείας, της ενέργειας, της παραγωγής, των υπηρεσιών, των μεταφορών, των προμηθειών και της διαχείρισης της κρατικής περιουσίας. Είναι  εκατοντάδες αποτυχημένοι πολιτευτές, καθηγητές, σύμβουλοι και κομματικοί που δεν είναι σε θέση να κάνουν ούτε δουλειά προσωπάρχη του Οργανισμού ή της κρατικής Εταιρείας. Κάποιοι Τομπούλογλου του Νοσοκομείου Παίδων που ασφαλώς και θα λειτουργούσε καλύτερα ακόμη και με τον βοηθό του λογιστηρίου του Νοσοκομείου.

Αναρωτηθήκατε τι δουλειά έχουν οι κομματικοί στις Διοικήσεις κρατικών επιχειρήσεων, από την μικρότερη μέχρι τους κρατικούς Ομίλους, που μπορούν να διοικηθούν ανετότατα με ιεραρχία από το μόνιμο προσωπικό καριέρας που διαθέτουν; Η απάντηση περιέχεται μόνο στην σκοπιμότητα του συστήματος των τοποθετήσεων των κομματικών κομισάριων και των φαλαγγών του κόμματος.

Μια κομματική φάλαγγα που έχει εισχωρήσει στο σύστημα είναι οι πανεπιστημιακοί εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει (επί της ουσίας) τις έδρες τους και έχουν βολευτεί στις Διοικήσεις ΔΕΚΟ, ασήμαντων Οργανισμών, κρατικών Εταιριών αλλά και στα Δ.Σ. ιδιωτικών εταιρειών. Ορισμένοι μάλιστα εκ των τοποθετημένων σε ιδιωτικούς ομίλους έχουν ως έργο την εργασιακή ειρήνη με το εργατικό σωματείο του ομίλου λόγω κομματικής συγγένειας...

Η συγκεκριμένη κομματική φάλαγγα θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει πανεπιστημιακούς ως «εγγύηση» για την οικονομία και την οικονομική πολιτική. Ούτε και εδώ λοιπόν αναμένεται σοκ και μεταβολή στο σύστημα που συνθέτουν και οι περιβόητοι σύμβουλοι των υπουργών (ιδιαίτερα των οικονομικών και όσων έχουν σχέση με τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων) που εισχώρησαν στο κράτος (βάσει πολιτικού σχεδίου από το 1975 και μετά) όταν (σκόπιμα) διαλύθηκε η υπηρεσιακή ιεραρχία στα υπουργεία και ιδίως στα κέντρα λήψης αποφάσεων αφού τα πόστα τα ανέλαβαν σύμβουλοι των υπουργών.

Γιατί άραγε η ΑΔΕΔΥ δεν έδωσε ποτέ ανένδοτη μάχη για την «κατάληψη» των υπουργείων και των θέσεων των Γενικών Διευθυντών από τους συμβούλους του κόμματος και των υπουργών; Γιατί δεν αγωνίσθηκε μέχρι πτώσης με μοναδικό αίτημα την επαναφορά πραγματικών αρμοδιοτήτων στην ιεραρχία των υπουργείων που τους αφαίρεσαν οι σύμβουλοι των υπουργών; Στην φάλαγγα των συμβούλων θα συναντήσουμε και τους «κρίκους σύνδεσης» των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών με τα προγράμματα προμηθειών και με τα σχέδια νόμων.

Η δε διαμόρφωση διατάξεων «φωτογραφιών» για επιχειρήσεις και «δουλειές» ξεκινάει από την επικοινωνία βουλευτών και συμβούλων και μεταφέρεται ως κομματική εντολή στον υπουργό που βεβαίως και δεν είναι ανυποψίαστος... Οι σύμβουλοι υπουργών θα παραμείνουν στις καρέκλες τους, θα πολλαπλασιασθούν και τίποτε δεν θα αλλάξει στα «συγκοινωνούντα δοχεία» της αθέατης πλευράς ελέγχου της οικονομίας. Τι όμως προκάλεσε την σύλληψη και η φυλακή απατεώνων όπως του Τσοχατζόπουλου και της «οικογένειας» που είχε στήσει, η σύλληψη και η φυλακή παλαιότερα του Κοσκωτά και ακολούθως Λαυρεντιάδη, Ψωμιάδη καθώς και τις φυλακίσεις, των νεοτέρων, που θα ακολουθήσουν;

Η ελληνική κρατικοδίαιτη οικονομία, λόγω κρίσης και περιορισμού της «πίτας» της διαπλοκής, δεν έχει την αντοχή να χωνέψει πολλές κομπίνες, αρπαχτές, σκάνδαλα και βρωμιές οπότε βγάζει αναγκαστικά στην επιφάνεια ότι δεν μπορεί να καλύψει άλλο. Όμως το σύστημα της διαπλοκής των κρατικοδίαιτων συναλλασσόμενων (που έστησαν μεθοδικότατα πολιτικοί, μεσάζοντες, «τζάκια» και «πολιτευτές» εδώ και 40 χρόνια με πλήρη πολιτική κάλυψη) δείχνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί δυστυχώς και με τις ευλογίες των ιθαγενών-ψηφοφόρων που περιμένουν να πάρουν από το κόμμα τα λίγα ρουσφετολογικά ψίχουλα που θα περισσέψουν με την μορφή κάποιων «τακτοποιήσεων».

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
402 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014
12:03

To ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ανανέωσε χθες, Παρασκευή, την άδεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να συλλέγουν τα δεδομένα των τηλεφωνικών επικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών. «Το δικαστήριο επιτρέπει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να συλλέγουν με τα δεδομένα από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για την απόφαση του δικαστηρίου, όμως αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι η άδεια των υπηρεσιών πληροφοριών ανανεώθηκε για διάστημα τριών μηνών και ότι αφορά το σύνολο του προγράμματος συλλογής μεταδεδομένων.
 
Στο παρελθόν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις για μεμονωμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όμως ο αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η τρέχουσα απόφαση του δικαστηρίου αφορά όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών από τις οποίες συγκεντρώνονταν μεταδεδομένα βάσει προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων.
 
Δύο ομοσπονδιακοί δικαστές εξέδωσαν πρόσφατα αντικρουόμενες αποφάσεις για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα του προγράμματος αυτού. Χθες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ρίτσαρντ Λίον, με έδρα την Ουάσινγκτον, ο οποίος τον Δεκέμβριο είχε κρίνει ότι το «σχεδόν οργουελικό» πρόγραμμα αυτό είναι πιθανόν «αντισυνταγματικό».
 
Αντίθετα ο ομοσπονδιακός δικαστής Ουίλιαμ Πόλι, με έδρα το Μανχάταν, αποφάνθηκε τον ίδιο μήνα ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σύννομο και απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει εναντίον του η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). Το εάν και κατά πόσον το πρόγραμμα αυτό πρέπει να συνεχιστεί επαφίεται στα μέλη του Κογκρέσου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που θα πρέπει να πάρουν τη σχετική απόφαση, πρόσθεσε.
 
Το γραφείο του Κλάπερ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι «ανοιχτές σε τροποποιήσεις» όσον αφορά το πρόγραμμα συλλογής μεταδεδομένων, ώστε να υπάρξει «περισσότερη προστασία της ιδιωτικότητας και των πολιτικών ελευθεριών, ενώ παράλληλα να διατηρηθούν τα λειτουργικά οφέλη του».

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
416 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014
11:54

Είναι κατανοητό ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουν οι πολίτες την "εκτέλεσή" τους, έτσι στην Πορτογαλία, πέταξαν τα σκουπίδια τους έξω από τις τράπεζες λόγω της απεργίας των σκουπιδιάρηδων, καθότι οι Πορτογάλοι θεωρούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπεύθυνα για τα χάλια τους.
 
Γιορτές με σκουπίδια έκαναν οι Πορτογάλοι στη Λισαβόνα, αφού οι υπάλληλοι του δήμου που είναι υπεύθυνοι για την περισυλλογή τους, κήρυξαν απεργία πριν από τα Χριστούγεννα. Όπως αναφέρει το euronews, με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρονται ενάντια στην απόφαση να παραχωρηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση πολλών άλλων τομέων του Δήμου.
 
Η απεργία αναμένεται να λήξει στις 5 Ιανουαρίου, ωστόσο οι κάτοικοι της Λισαβόνας δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, αφού αγανακτισμένοι απ' την έλλειψη κρατικής ευαισθησίας, πέταξαν ως αντίποινα τα σκουπίδια τους μπροστά στις τράπεζες.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
449 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014
11:47

Θα πληρώνουμε 25 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύπτουμε και τα νοσήλεια των λαθρομεταναστών όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη σήμερα στο ΣΚΑΙ. Το 25ευρο μάλιστα στα νοσοκομεία είναι κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας!
 
Πρόκειται για τη "φαεινή" ιδέα, όποιος έχει την "τύχη" να σπάσει το πόδι του ή κάτι χειρότερο να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και 25 ευρώ για τη νοσηλεία του στα δημόσια νοσοκομεία, αλλιώς να κάτσει να "ψοφήσει" στο σπίτι του, αν στο μεταξύ δεν του τρέχει πάρει η Εφορία.
 
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι ο σχετικός νόμος, όπως είναι ψηφισμένος, δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν, επισημαίνοντας πως τις εξαιρέσεις τις έβαλε η κυβέρνηση, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
 
Ο υπουργός είπε ότι η καταβολή των 25 ευρώ θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο. Όπως υπογράμμισε, εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας και άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
 
Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αν και ο ίδιος το θεωρεί άδικο, για την ώρα οι άνεργοι δεν μπορούν να εξαιρεθούν. Επίσης, δεν εξαιρούνται οι φυλακισμένοι και οι νόμιμοι μετανάστες!
 
«Αν ο αριστερός έχει αντίρρηση να πληρώνει ένα 25ευρο τη δεκαετία για τους απόρους, αυτό είναι τρομερή υποκρισία», πρόσθεσε.
 
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι ο άνεργος ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει 25 ευρώ γιατι ΔΕΝ έχει δουλειά, τουτέστιν δεν έχει εισόδημα. Ούτε εξυπακούεται ότι θα έχει γονείς να πληρώσουν για αυτόν.
 
Ακόμα και αυτοί που έχουν δουλειά αλλά παίρνουν 470 ευρώ το μήνα, τα 25 ευρώ για αυτούς είναι φαγητό τριών ημερών!
 
Όσο για τους ανάπηρους άνω του 80% (δηλαδή 81%) αναφέρεται ουσιαστικά σε παράλυτους στο κρεβάτι, υπάρχουν πολλοί αναξιοπαθούντες ανάπηροι που δεν φτάνουν αυτά τα υψηλά ποσοστά.
 
Για τους φυλακισμένους ο συλλογισμός έιναι καταπληκτικός! Προβλέπεται οι φυλακισμένοι να έχουν και λεφτά μαζί τους! Από εδώ και στο εξής όταν θα μπαίνετε φυλακή για φορολογικά εγκλήματα (δυνητικά όλοι οι Έλληνες), φροντίστε να έχετε κάνα 100ευρω στην άκρη, και όχι για τα τσιγάρα σας!
 
Το καλύτερο όμως το κράτησε για το τέλος. Είπε ότι τα 25 ευρώ θα τα πληρώνουν και οι νόμιμοι μετανάστες! Δηλαδή όποιος είναι λαθρομετανάστης δεν θα δίνει μία! Άρα 1 εκατομμύριο λαθρομεταναστών θα έχει δωρεάν νοσηλεία, την οποία θα την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι!
 
Στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αθήνας συνωστίζονται δεκάδες παράνομοι ή ανασφάλιστοι αλλοδαποί για μια εξέταση, βαφτίζοντας «επείγοντα» τα χρόνια προβλήματα υγείας που έχουν, δίνοντας επιπλέον ψευδή στοιχεία ή αποκρύπτοντας την ηλικία τους, προκειμένου να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του νόμου σε περίπτωση ελέγχου.
 
Βαθιά και χρόνια πληγή στην οικονομική αιμορραγία του ΕΣΥ αποτελεί η δωρεάν περίθαλψη των παράνομων ή ανασφάλιστων αλλοδαπών. Εκτιμάται ότι κατά την τελευταία τριετία περίπου 150 αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής ή/και ασφάλεια νοσηλεύονται κάθε μήνα στα δημόσια νοσοκομεία της Χώρας, με τα έξοδα της νοσηλείας τους να τινάζουν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων στον αέρα. Μάλιστα, ο αριθμός των ανασφάλιστων αλλοδαπών τριπλασιάζεται σε ειδικά νοσοκομεία, όπως τα παιδιατρικά και τα μαιευτικά.
 
Μόνο το κόστος νοσηλείας των λαθρομεταναστών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο, χωρίς να έχει ουδέποτε υπολογιστεί αυτό της περίθαλψης τους στα επείγοντα ή στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όπου προσέρχονται κατά δεκάδες.
 
Εν κατακλείδι αυτό είναι και το "ζουμί". Η τρύπα των νοσοκομείων οφείλεται στην λαθρομετανάστευση η οποία έχει συνεισφέρει στην κατάρρευση του συστήματος υγείας, και για αυτό θα πληρώσουμε όλοι οι γηγενείς, είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι, είτε ανάπηροι, είτε φυλακισμένοι.Για να μην έχουμε απορίες από που μας ήρθε το κοινωνικά "δίκαιο" μέτρο του Α.Γεωργιάδη, μόνο που όταν ήταν στο ΛΑΟΣ άλλα έλεγε.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 357123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις