ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


1085 αναγνώστες
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012
18:29


 

«Παρών» θα ψηφίσει τελικά η Δημοκρατική Αριστερά στο νέο πακέτο των μέτρων που πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη και με αυτή την μεσοβέζικη λύση, ουσιαστικά υπέρ των μέτρων, θεωρεί ότι μπορεί να έχει "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο"!

Σημειώνουμε ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ τα 27,5 περίπου θα τα εισπράξουν οι τραπεζίτες για να ανακεφαλαιοποιηθεί το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών τους, αλλά φυσικά θα διατηρήσουν τον έλεγχο και την διοίκησή τους! Μόνο 3,5 δισ. θα δοθούν για χρέη της χώρας.

Δηλαδή και να επιδείξει φιλολαϊκό προφίλ, αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση, αφού έτσι ή αλλιώς χρειάζεται πλειοψηφία επί των παρόντων όπου οι παρόντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δημιουργούν αυτή την τεχνητή πλειοψηφία. Δεν τολμούν ούτε καν να απέχουν από την συνεδρίαση υπό τον φόβο κύματος άρνησης από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ίσως και από κάποιους της ΝΔ. Μάλιστα στο χθεσινό συμβούλιο του κόμματος 5 από τους 14 ψήφισαν υπέρ των μέτρων!

Η εξέλιξη αυτή αλλά και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που την φέρουν στο 4% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, καταδεικνύουν ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν κόμμα μιας χρήσεως, η στρατηγική εφεδρεία των μνημονιακών, όπως από την αρχή είχε σημειώσει το defencenet.gr.
 
Άλλωστε και ο ίδιος ο Φ.Κουφέλης το είπε με σαφήνεια:«Σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει συστατικό μας στοιχείο της συγκρότησης και της πολιτικής μας. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα».
 
Καλύτερες πάσες στον ΣΥΡΙΖΑ από αυτές που κάνει η ΔΗΜΑΡ, πραγματικά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που ήδη δηλώνουν από την ΔΗΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν και ανέρχονται σε 5, αλλά αυτό δεν αλλάζει ούτε την κεντρική γραμμή, ούτε πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα που παραίδει τον δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας στος ξένους.

Το θέμα είναι κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει, ειδικά μετά την βεβαιότητα που υπάρχει ότι είτε τα μέτρα ψηφιστούν είτε όχι δεν πρόκειται να δοθεί η δόση άμεσα, όπως μετέδωσαν χθες το Reuters και το Dow Jones Newswire. Μέχρι τον Μάρτιο το πολύ;

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τους τόνους και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση από τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετά.

Από την δόση δεν πρόκειται να πέσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αγορά, καθώς είναι απίθανο οι τράπεζες να ανοίξουν τις γραμμές χρηματοδότητησης για πολλούς και διάφορυς λόγους. Και το σφόδρα πιθανό είναι να ζητήσουν νέα μέτρα οι της τρόϊκας από τον ερχόμενο Φεβρουάριο κι όλας.

Και τότε το "πολιτικό τέλος" του Α.Σαμαρά που περιέγραφε χθες η γερμναική εφημερίδα "Φραγκφούρτρ Αλγκεμάϊνε", θα είναι πολύ κοντά, κάνοντάς τον τον τρίτο από τους τέσσερις Έλληνες πρωθυπουργούς της τελευταίας τριετίας που θα έχει θυσιαστεί στον βωμό του τραπεζικού, άπληστου κέρδους...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
531 αναγνώστες
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012
18:18


 

Τουρκική "βεντάλια πολέμου" από την Σμύρνη

μέχρι την Συρία  μέσω Καστελόριζου

Υπό την κάλυψη δύο μεγάλων αεροναυτικών ασκήσεων, μίας στο Αιγαίο και μίας που ξεκινά από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι βόρεια της Κύπρου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απλώνονται σε ένα μέτωπο που ξεκινά από τον κόλπο της Σμύρνης και φτάνουν μέχρι δυτικά του συριακού FIR. Το χαρακτηριστικό είναι ότι και στις δύο ασκήσεις συμμετέχουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενώ στην δεύτερη που γίνεται κοντά στο Καστελόριζο τη "Mavi Balina", συμμετέχουν και ... πακιστανικές ναυτικές δυνάμεις.

Η πρώτη άσκηση που γίνεται στο Αιγαίο στην περιοχή του κόλπου της Σμύρνης την «Nusret 2012» συμμετέχουν σημαντικές ΝΑΤΟϊκες ναυτικές δυνάμεις με έμφαση στη ναρκαλιεία.

Σε περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων στην Συρία θεωρείται ότι το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα με τις νάρκες που έχουν ποντίσει οι Σύροι κοντά στις ακτές τους. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην περιοχή του Κόλπου, όπου η δράση των ναρκαλιευτικών θα είναι εκ των ουκ άνευ.

Στην άσκηση που ξεκινά από το Καστελόριζο, συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις από  τις ΗΠΑ και το Πακιστάν και συγκεντρώνοντει μεγάλες δυνάμεις: Οκτώ κύρια σκάφη επιφανείας (φρεγάτες, αντιτορπιλικά, καταδρομικά) , τρία υποβρύχια, δύο σκάφη ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας , ελικόπτερα  καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μία μεγάλη ΤΑSMO σε μια περιοχή που εγγίζει την δυνητική ελληνική ΑΟΖ

Η άσκηση αυτή που διεξάγεται  από τις 5  έως τις  13 Νοεμβρίου  αποτελεί τον κύριο τομέα της άσκησης του τουρκικού Ναυτικού με κύρια σενάρια το ναυτικό αποκλεισμό, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο κλπ.

Στην άσκηση "Νουσρέτ 2012",  που διεξάγεται από 05  έως 15 Νοεμβρίου στο Αιγαίο έχουν προσκληθεί αξιωματικοί από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία συμετέχει  με μονάδες του Στόλου και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. 

Οπωσδήποτε η συγκέντρωση τόσο μεγάλης ναυτικής δύναμης και η εξάσκηση σε φωτογραφικά σενάρια κατά της Συρίας, μόνο τυχαία δεν είναι...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
732 αναγνώστες
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012
11:52

 ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ήθελα να γίνω πρωθυπουργός

αλλά απέτυχα και με έκαναν πρόεδρο

Η ειλικρίνεια στην πολιτική πληρώνεται με κόστος

  Η αίθουσα της Παλιάς Βουλής ήταν κατάμεστη από κόσμο. Επώνυμοι και ανώνυμοι έσπευσαν να τιμήσουν τον τέως Πρόεδρο της Ελλάδας, Κωστή Στεφανόπουλο, στην παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος - Ο μοναχικός Πρόεδρος». Τον συνάντησα την επομένη, στο σπίτι της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ, για μια αποκλειστική συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο»». Ο πρώην Πρόεδρος μιλώντας για την Κύπρο τη χαρακτηρίζει ως πληγή της Ελλάδας υπό την έννοια ότι είναι υπό κατοχή και για να επουλωθεί, θα 'πρεπε η ελληνική πλευρά να είναι πιο ισχυρή από ό,τι τώρα.

Για την παρέμβασή του υπέρ του «ναι»» στο δημοψήφισμα του 2004 εξηγεί πως έγινε για λόγους πραγματικούς, για το συμφέρον της Κύπρου. Εκφράζει φόβους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία προς επανένωση του νησιού. Με την ειλικρίνεια που τον χαρακτηρίζει, παραδέχεται πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε «από τότε που όλοι μας κάναμε διορισμούς ή υπερβολικές δαπάνες που δεν τις σήκωνε η οικονομία μας».

Όσο αφορά την αντιπαράθεσή του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που οδήγησε στη φυγή του από τη Νέα Δημοκρατία και στη δημιουργία της Δημοκρατικής Ανανέωσης, αποκαλύπτει πως «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε εγώ να εκλεγώ και όχι ο κ. Μητσοτάκης στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, διότι νόμιζε -κατά τον κ. Ζομπανάκη ο οποίος ήταν στενός του φίλος- ότι εγώ ήμουν πιο μαλακός και θα συνεργαζόμουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου». Απαντώντας στο ερώτημα αν ψήφιζε από τότε Νέα Δημοκρατία, λέει πως εδώ και χρόνια δεν ανήκει πουθενά.

Τι αισθανθήκατε μόλις κρατήσατε στο χέρι σας το βιβλίο «Κωστής Στεφανόπουλος - Ο μοναχικός Πρόεδρος», της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ;

Χαρά. Δεν μου έκανε εντύπωση διότι το είχα διαβάσει άτυπο. Μοναχικός Πρόεδρος. Δεν εννοεί μόνος, αναφέρεται στο χαρακτήρα μου, ότι είμαι μοναχικός άνθρωπος.

Στην τελετή παρουσίασης του βιβλίου στην Παλιά Βουλή, δεν φαινόταν να είστε μοναχικός, ήταν κατάμεστη η αίθουσα από κόσμο.

Ναι.

Ποιο συναίσθημα κυριαρχούσε στην πορεία της δημιουργίας του βιβλίου;

Τίποτα, μιλούσα και η Νίτσα έγραφε.

Ναι, αλλά εσείς κάνατε το ταξίδι στη ζωή σας.

Ναι, αλλά δεν με ένοιαζε καθόλου, είπα και μερικές κουταμάρες παραπάνω.

Αφήσατε τη Νίτσα Λουλέ να τα γράψει όπως ήθελε αυτή ή της αφαιρέσατε κάποια πράγματα;

Πολύ λίγα αφαίρεσα, για τα προσωπικά μου.

Πάντα τα προσωπικά τα κρατούσατε για τον εαυτό σας.

Είχα κάνει λάθος και είπα κάποια ονόματα, βασικά τα επώνυμα από κάποιες φίλες, πέθαναν, αλλά ζουν οι συγγενείς τους και δεν ήθελα να δημοσιευτούν.

Είχατε επιτυχίες με το γυναικείο φύλο;

Όχι, καθόλου. Δεν το πιστεύω. Κι όμως, ίσως να έφταιγε η προσέγγιση μου Έπαιζα σκάκι με μια από αυτές και επειδή μου απάντησε «όχι», της έστειλα επιστολή, την οποία μου επέστρεψε και μου είπε ότι ήταν ερωτευμένη με έναν άλλο. Δεν ξαναπαίξαμε σκάκι από τότε.

Δεν είσαστε ο άνθρωπος των μεγαλείων;

Καθόλου, δεν ήμουν.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε πριν κάποια χρόνια ότι η Νίτσα Λουλέ θα έγραφε τη βιογραφία σας;

Γιατί όχι; Δεν είμαστε φίλοι από παλιά, απλά είχαμε μια γνωριμία όταν ήμουν Πρόεδρος κι εκείνη βουλευτής του Συνασπισμού.

Όταν η Δημοκρατική Ανανέωση στις εκλογές του 1994 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, επιστρέψατε στο κράτος την προεκλογική επιχορήγηση που λάβατε και δεν ξοδέψατε. Σπάνιο φαινόμενο τις μέρες μας.

Δεν είναι διότι το έκανε κι ο κ. Τσοβόλας.

Δεν έχει σημασία αν ήμουν εγώ ο πρώτος.

Πώς νιώσατε όταν ακούσατε κάποια σχόλια από τα ΜΜΕ, τον περασμένο Μάρτιο, όταν ζητήσατε μείωση του ενοικίου που πληρώνετε για το γραφείο σας;

Παραξενεύτηκα. Εγώ δεν μπορώ να κάνω χρήση του δικαιώματός μου; Δεν μπορεί να άγγιξε κι εμένα η κρίση; Όταν έγινα Πρόεδρος, σταμάτησα να εισπράττω τη βουλευτική αποζημίωση και αρνήθηκα λίγο αργότερα τα δεκάδες εκατομμύρια των αναδρομικών αμοιβών που είχαν τότε εξασφαλίσει οι βουλευτές.

Κοιτώντας πίσω, μετανιώσατε για την αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που οδήγησε στη φυγή σας από τη Νέα Δημοκρατία και στη δημιουργία της Δημοκρατικής Ανανέωσης;

Καθόλου, δεν μπορούσα να καθήσω στη Νέα Δημοκρατία υπό τον κ. Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ο ξενόφερτος, τον έφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αν ξαναζούσα, την ίδια πορεία θα έκανα.

Δικαιωθήκατε από την Ιστορία;

Όχι, δικαιώθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μας είχε απειλήσει τότε ότι θα μας άφηνε να σαπίσουμε και σαπίσαμε.

Όποιος βγει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος;

Ετσι είναι περίπου. Για όποιον έφευγε από το κόμμα, ο Αβέρωφ έλεγε «φεύγεις από το μαντρί; Σε τρώει ο λύκος». Ετσι είπε και για μένα. Κι εγώ έκανα μια δήλωση που την ονόμασα «Ποιμενική Συμφωνία Αβέρωφ» και είχε επιτυχία τότε.

Αυτή ήταν η οριακή πολιτική απόφαση που άλλαξε τον ρου της πολιτικής σας καριέρας;

Ηταν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν θα δεχτεί πλέον υπονομευτές στο κόμμα του. Και εγώ ήμουν φερόμενος υπονομευτής. Ποιος; Εγώ, που ήμουν γνησιότερος του κ. Μητσοτάκη.

Πού χάθηκε η μάχη, έρχονταν την προηγουμένη βουλευτές, σας έλεγαν ότι θα σας ψηφίσουν και την επομένη δεν το έκαναν;

Δεν έρχονταν όλοι, πήρα 41 ψήφους και ο κ. Μητσοτάκης 72 ψήφους. Το πρώτο βράδυ που ανακοίνωσα την ίδρυση του νέου κόμματος, ήρθαν στο σπίτι μου 18 βουλευτές και υπέγραψαν σε μια χαρτοπετσέτα ότι θα με ακολουθούσαν Ύστερα λάκισαν και έμειναν οι μισοί.

Ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτισιώτης παραδέχτηκε στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου, ότι δεν σας στήριξε.

Ναι, έκανε λάθος.

Αληθεύει η μαρτυρία του Ανδρέα Λυκουρέτζου στο βιβλίο της Νίτσας Λουλέ πως ο λόγος ήταν το ότι δεν τάζατε θέσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έταζε την ίδια θέση σε 3 - 4 στελέχη;

Εγώ τους απαντούσα ότι δεν μπορούσα να τους υποσχεθώ οτιδήποτε. Η ειλικρίνεια στην πολιτική πληρώνεται με κόστος; Βέβαια πληρώνεται, αλλά πρέπει να είναι κανείς ειλικρινής.

Υπάρχουν σήμερα ειλικρινείς πολιτικοί;

Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κανείς.

Τώρα τι σας λένε για τη ΔΗΑΝΑ;

Ότι ήταν το καλύτερο κόμμα, και όταν μου τη βαράει, τους λέω ότι δεν με ψήφισαν. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε το 3%. Η ΔΗΑΝΑ ήταν καλό κόμμα, έχω καλές αναμνήσεις από αυτήν.

Ψηφίζατε Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρησή σας;

Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.

Ποιο ρόλο έπαιξαν οι συγκυρίες στην πολιτική σας ζωή;

Πάρα πολύ μεγάλο ρόλο, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γινόμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγώ ήθελα να γίνω Πρωθυπουργός. Απέτυχα σε αυτό και με έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.' Έπαιξαν μεγάλο ρόλο η συγκυρία και η τύχη.

Το 1995 ο Αντώνης Σαμαράς, τότε πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, σας πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Ναι.

Πώς τον βλέπετε σήμερα ως Πρωθυπουργό;

Καλό.

Εχετε επαφή, ζητά τη γνώμη σας;

Δεν έχουμε επαφή, η τελευταία φορά που μιλήσαμε, ήταν όταν με ρώτησε αν ήθελε ο γιος μου να πάρει μέρος στις εκλογές. Του είπα ότι δεν θέλει να πολιτευτεί.

Κάνατε ως Πρόεδρος διακριτικά τις υποδείξεις σας στους ισχυρούς της ελληνικής πολιτικής ή είχατε επιλέξει τη σιωπή;

Αν με ρωτούσαν, τους έλεγα, αλλά με δική μου πρωτοβουλία δεν το έκανα.

Σας ρωτούσαν;

Καμιά φορά με ρωτούσαν. Ο Κώστας Σημίτης με ρωτούσε. Με είχε ρωτήσει ιδιαιτέρως αν συμφωνούσα με την κατάργηση των παιχνιδιών με τα μηχανάκια, του είπα ότι συμφωνούσα απολύτως, αλλά έμπλεξα τον άνθρωπο, διότι η ΕΟΚ τότε δεν συμφωνούσε με αυτό. Όταν ανήκεις κάπου, πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες.

Είχατε διάσταση σε κάποιο θέμα με τον Κώστα Σημίτη;

Δεν νομίζω, είχαμε πολύ καλή συνεργασία.

Αυτό φάνηκε και στην παρουσίαση του βιβλίου σας ήρθε από τους πρώτους.

Ναι. Κατηγορούν κάποιοι τον Κώστα Σημίτη ότι επί δικής του εποχής ξεκίνησαν αυτά που οδήγησαν στη σημερινή κρίση. Δεν συμφωνώ καθόλου γι' αυτό, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης ήταν ένας από τους καλύτερους Πρωθυπουργούς.

 Κάναμε όλοι διορισμούς που δεν τους σήκωνε η τσέπη μας

Πότε ξεκίνησε η κρίση;

Μπορεί να ξεκίνησε από τη μεταπολίτευση, από τότε που όλοι μας κάναμε διορισμούς ή υπερβολικές δαπάνες που δεν τις σήκωνε η οικονομία μας.

Το βλέπατε ως Πρόεδρος;

Μπα, αντιθέτως όταν πήγαινα έξω και μίλαγα σε οικονομικές επιτροπές, έλεγα ότι στην Ελλάδα ψηλαφείται η ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος έχει τη δύναμη να χαράσσει πολιτική;

Να χαράσσει πολιτική όχι, αν θέλουν ακούν τις θέσεις του οι έχοντες την εξουσία, αν δεν θέλουν όχι, αλλά ο Πρόεδρος καμιά φορά μιλά και λέει μερικές απόψεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρουσίαση του βιβλίου σας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι προσδιορίσατε με έναν καινούργιο τρόπο τον ρόλο του Προέδρου.

Ελεγα ορισμένες κουβέντες που δεν επιτρέπονταν από το Σύνταγμα, αυτό ήταν.

Όπως όταν το 1999, που καυτηριάσατε τον αμερικανικό παράγοντα όταν επισκέφτηκε την Αθήνα ο Μπιλ Κλίντον;

Ναι, μπορεί να εννοούσε αυτό ο κ. Βενιζέλος ή κάτι άλλο, ίσως όταν πήγα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και είπα όλα εκείνα για την Κύπρο και την Τουρκία.

Αν ήσασταν Πρόεδρος σήμερα, θα μιλούσατε;

Δεν θα μπορούσα να κρατηθώ ...

Θα ήσασταν καλύτερος Πρωθυπουργός από Πρόεδρος;

Πού να ξέρω τι θα μου τύχαινε.

Αν σας τύχαινε μια κατάσταση όπως η σημερινή;

Δεν ξέρω τι θα έκανα, μάλλον θα έπαιζα τον ρόλο του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας τι ρόλο παίζει;

Δεν ακούω εναλλακτική πρόταση από την πλευρά τους.

Ο κ. Κουβέλης;

Κάνει μεγάλη υποχώρηση, να συνεχίσει να υποστηρίζει την Κυβέρνηση.

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής;

Με τρομάζει γιατί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής δεν είναι καθόλου κοινοβουλευτική, κτυπάνε αλύπητα, δεν λογαριάζουν άντρα - γυναίκα, ασκούν βία κατά των μεταναστών τους οποίους θεωρούν εχθρούς της Ελλάδας, ότι παίρνουν τις θέσεις των Ελλήνων, δεν τους λογαριάζουν ως ανθρώπους.

Κανείς δεν θέλει τη Χρυσή Αυγή. Είναι όμως τρίτο κόμμα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δυστυχώς ναι, οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για περισσότερη αστυνόμευση, την οποία αυτοί επιφέρουν με τη βία.

 Είχα μια τάση να λέω την αλήθεια σε όλη μου τη ζωή

Ως Πρόεδρος με ποιον Πρωθυπουργό είχατε την καλύτερη συνεργασία;

Με τον Ράλλη και μετά με τον Σημίτη. Στον Ράλλη μπορούσες να πεις ό,τι ήθελες, σε άκουγε. Ως πολιτικός, είχα την καλύτερη σχέση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην αρχή ήμουν υφυπουργός Εμπορίου, μετά έγινα υπουργός Εσωτερικών και μετά υπουργός Προεδρίας. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε εγώ να εκλεγώ και όχι ο κ. Μητσοτάκης στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, διότι νόμιζε, κατά τον κ. Ζομπανάκη ο οποίος ήταν στενός του φίλος, ότι εγώ ήμουν πιο μαλακός και θα συνεργαζόμουν με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ξέρω αν είναι αληθινό.

Αυτό το έδειξε η πορεία σας ως Πρόεδρος και στην παρουσίαση του βιβλίου σας που ήταν όλοι παρόντες και ακούσατε με τι θετικά λόγια μίλησε για σας ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Μανώλης Γλέζος.

Ναι, συνεργαζόμουν με όλους. Την πρώτη ομιλία του Παπανδρέου στη Βουλή την είχα χαρακτηρίσει ως αποτυχημένη. Μετά σιγά - σιγά αναγκάστηκα να συνεργαστώ μαζί του διότι δεν είναι ο ρόλος του Προέδρου να αντιμάχεται την Κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο ρόλος του Προέδρου;

Να σεγκοντάρει την Κυβέρνηση και να αντιπροσωπεύει διεθνώς τη χώρα.

Όταν βλέπει τα πράγματα να μη γίνονται σωστά;

Μπορεί να παρεμβαίνει. Τη συμβουλή αυτή μου την είχε δώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, μόλις έγινα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να περιμένω πρώτα ένα τρίμηνο και μετά να παρέμβω, για να αρχίσω να γίνομαι γνωστός.

Την ακολουθήσατε;

Προσπάθησα, είχα μια τάση να λέω την αλήθεια σε όλη μου τη ζωή.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αν ζούσε σήμερα, τι θα ένιωθε για την Ελλάδα;

Απογοήτευση, αυτό που νιώθουμε όλοι.

Εσείς τι συμβουλή δώσατε του Προέδρου Παπούλια όταν ανέλαβε;

Καμία, άλλη ήταν η σχέση μου με τον Κωνσταντίνο  Καραμανλή και άλλη με τον Κάρολο Παπούλια. Εγώ είπα στον Κάρολο Παπούλια ότι δεν τον ψήφισα ποτέ μου, ενώ εκείνος  με είχε ψηφίσει.

Σας ψήφισε για να γίνετε Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Βεβαίως, η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν μπορούσα να τον ψηφίσω.

Σας καλεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο;

Με καλεί μόνο σε επίσημες επισκέψεις, άλλοτε πηγαίνω και άλλοτε όχι.

Με ποιον ξένο ηγέτη είχατε πολύ καλή σχέση τη 10ετή θητεία σας ως Πρόεδρος;

Με τους Ανατολικούς. Τότε είχα πολύ μεγάλη σχέση με τον Πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, ήταν καλός άνθρωπος και μου άρεσε πάρα πολύ το Ουζμπεκιστάν.

 Έξοδος από το ευρώ = ολική καταστροφή

 Η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη, να μείνει ή να μη μείνει στην Ευρωζώνη, ο κόσμος είναι απελπισμένος. θα μείνουμε στην Ευρωζώνη, θέλουμε δεν θέλουμε. Το ελπίζω, διότι η έξοδός μας από την Ευρωζώνη θα φέρει ολική καταστροφή της Ελλάδας.

Αν δεν περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα και ο προϋπολογισμός και οδηγηθεί σε νέες εκλογές;

Ξέρουν ότι θα φτάσουν στην πλειοψηφία που έχουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Θα ακολουθήσουν οι βουλευτές;

Αυτό δεν το ξέρω διότι κανείς δεν είναι δεδομένος σήμερα. Είμαι αισιόδοξος, δεν μπορεί να μην τα καταφέρει η Ελλάδα.

Βλέπετε κοινωνική αναταραχή;

Ελπίζω όχι, δεν είμαι υπέρ της κοινωνικής αναταραχής ούτε πιστεύω ότι λύει προβλήματα.

Όταν κυκλοφορείτε, σας σταματά ο κόσμος;

Ορισμένοι μου μιλούν, μου λένε ότι τους λείπω, κάτι τέτοιες κουβέντες

-------------------------------------

Η Συνέντευξη εδόθη στην Εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

στις 4/11/2012 στην Δημοσιογράφο κ. Αντιγόνη Σολομωνίδου - Δρουσιώτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
899 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012
11:17

Στο καθ' όλα ενυπόστατο ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία κι άλλων σχολείων εκτός από εκείνα της Φλώρινας, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, κατέληξαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο σοβαρό αίτημα της ΚΕΔΕ αναφορικά με την επιστροφή του φόρου πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, τη στιγμή που η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με το 2010.

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι τοπικές αυτοδιοικήσεις δεν βρίσκουν άλλη λύση από το να προσφύγουν στις ξυλόσομπες.

 

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 357 από 357«Πρώτη<349350351352353354355356357

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις