ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


805 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013
11:32

Φόβους για Γερμανικά αντίποινα σε οικονομικό επίπεδο και «σαμποτάζ» στην Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλεί στην κυβέρνηση η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε βάρος της κατοικίας του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα Βόλγκανγκ Ντόλντ. Το θέμα είναι πώς τα αντίποινα αυτά θα τα πληρώσουν αθώοι Έλληνες πολίτες. Όπως συνέβη επί Κατοχής, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, έσφαξαν και έκαψαν όποιους και ότι βρήκαν μπροστά τους προκειμένου να πάρουν εκδίκηση.

Αυτό ανησυχούν στην κυβέρνηση πώς μπορεί να συμβεί και τώρα, σε οικονομικό όμως επίπεδο. Να ζητήσει το Βερολίνο νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων για να εκδικηθεί το τρομοκρατικό χτύπημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε καν τραυματισμός. Μόνο κάποιες τρύπες στον τοίχο. Η τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε και επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, αφού οι σφαίρες που ρίχθηκαν με AK-47 είναι δεκάδες, ίσως και περισσότερες από 50, προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρεσβευτή για να εκφράσει τον αποτροπιασμό τους και να τον καθησυχάσει πώς οι αρχές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης. Επικοινώνησαν μαζί του επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του έστειλε για συμπαράσταση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα.

«Η άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.», επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο κ. Βενιζέλος. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση. Πόσο μάλλον, όταν σε βάρος της Ελλάδας έχουν προηγηθεί χλευαστικά δημοσιεύματα, όπως αυτό της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία αναρωτιέται με μεγάλες δόσεις ειρωνείας πώς η χρεοκοπημένη Ελλάδα και ανίκανη να κάνει μεταρρυθμίσεις θα ασκήσει την προεδρία της Ε.Ε.

Ένας άλλος φόβος για την κυβέρνηση, μετά την τρομοκρατική ενέργεια, είναι μήπως το Βερολίνο αξιώσει την μεταφορά Γερμανών  αστυνομικών ή μελών των ειδικών δυνάμεων της χώρας στην Ελλάδα προκειμένου να προστατεύουν Γερμανικούς στόχους, όπως είναι η κατοικία του Πρεσβευτή και η Πρεσβεία. Οι Γερμανοί έχουν ήδη στείλει μέλη της Bundespolizei στα ελληνικά αεροδρόμια για τη φύλαξη και τους ελέγχους που αφορούν δήθεν διακίνηση λαθρομεταναστών. Μπορεί δηλαδή οι Γερμανοί να ζητήσουν να στείλουν «εκστρατευτικό σώμα» στην Ελλάδα για λόγους… πρόληψης και προστασίας. Γερμανική κατοχή κανονικά...

Έξι προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή του Χαλανδρίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και έχουν ριφθεί δεκάδες σφαίρες, πάνω από 60. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου, πιθανότατα με μοτοσικλέτες. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση. Η αστυνομία εξετάζει δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην περιοχή του Χαλανδρίου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες στην οδό Αντιστάσεως. Ως σημαντική αξιολογείται και η κατάθεση του φρουρού, καθώς είναι ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας.

Πάντως από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αστυνομία οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πιθανόν η επίθεση στο Χαλάνδρι να συνδέεται με την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2013, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου οι δράστες πυροβόλησαν με ΑΚ-47κατά του κτιρίου. Τότε η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με σφαίρες στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, με στόχο το γραφείο του πρωθυπουργού. Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να στηριχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
512 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
13:18

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.."

 Ο κ. Σαμαράς, μας έχει αποδείξει πως δεν έχει την πολιτική βούληση να χτυπήσει αυτά τα καρκινώματα που κατασπάραξαν και εξακολουθούν να κατασπαράσσουν τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας.

Μας έχει πείσει όμως, πως εξυπηρετεί πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών τοκογλύφων μας. Κατά γενική ομολογία της κοινωνίας μας, το σημερινό Μνημονιακό πολιτικό μας σύστημα, το οποίο είναι συνέχεια του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως, εκτός του ότι είναι αναποτελεσματικό, παραμένει σαθρό και διαβρωμένο.

Με τον τρόπο δε, που λειτουργεί αυτό το πολιτικό μας σύστημα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα οικονομικής ανάπτυξης από τη στιγμή που όλα τα λεφτά των δανείων δεσμεύονται προκειμένου να εξυπηρετούν το χρέος μας απέναντι στους τοκογλύφους-δανειστές μας ή το όποιο περίσσευμα οδηγείται στην κάλυψη μη παραγωγικών αναγκών του Ελληνικού δημοσίου.

Από την άλλη μεριά επακόλουθο αυτής της δουλικής πολιτικής είναι ο δραστικός περιορισμός του ιδιωτικού τομέα, της αναπτυξιακής ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας, ο οποίος μέσω του εισοδήματός του δεν μπορεί να αναθερμάνει την αγορά και να βοηθήσει στη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών μας.

Ταυτόχρονα αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να πατάξει ή δεν θέλει να πατάξει τις διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν το Ελληνικό κράτος, όπως η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, και το παραεμπόριο. Αυτές οι παθογένειες, εάν είχαν τιθασευτεί από αυτό το σαθρό και διαβρωμένο κράτος των πολιτικών εγκληματιών, δεν θα υπήρχε ανάγκη καμιάς μεταβολής των φορολογικών δεδομένων.

Αλλά δυστυχώς, αυτό το κράτος της καρπαζιάς και της προχειρότητας δεν έδωσε καμιά σημασία, όπως σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, στις δημόσιες καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (είχε την απόλυτη ευθύνη για τη μηχανογράφηση των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών), Διομήδη Σπινέλλη ως προς τη διαφθορά στις εφορίες, την 15η Δεκεμβρίου 2011 στον Ant1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Εάν έστω από τότε είχαν προσεκτικά ασχοληθεί, ίσως σήμερα τα πράγματα να ήσαν διαφορετικά. Πιο αναλυτικά: O κ. Σπινέλλης, είχε καταγγείλει την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου.

Είχε μιλήσει για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου.

Θα θυμίσω, πως παρών στη ζωντανή αυτή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι:

α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση,

β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και

γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία. Επίσης, είπε αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως:«Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…».

Επιπλέον, στην συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, είχε καταγγείλει: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος….υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…».

Οι παραπάνω καταγγελίες είχαν γίνει από τους πλέον αρμόδιους φορείς και δυστυχώς, δεν άνοιξε καμιά μύτη. Καταγγέλλονται, οι κυβερνώντες σαν τυχάρπαστοι, απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες, που συνειδητά ρουφούν το αίμα των πολιτών οι οποίοι έχουν σωστή φορολογική συνείδηση, προς όφελος των ομοίων τους. Που βρίσκονται τελικά, οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές;

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει πως όταν γίνει Πρωθυπουργός, θα πάτασσε την διαφθορά του δημόσιου τομέα και την φοροκλοπή-φοροδιαφυγή. Παρ΄ ότι όμως, σήμερα ο κ. Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός της χώρας, εν τούτοις δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Κλείνει διαρκώς τα μάτια και τα αυτιά σ΄ αυτό το πολιτικό σύστημα της αρπαχτής.  

Ο κ. Σαμαράς, μας έχει αποδείξει πως δεν έχει την πολιτική βούληση, όπως δεν είχαν όλοι οι προκάτοχοί του, για να χτυπήσει αυτά τα καρκινώματα που κατασπάραξαν και εξακολουθούν να κατασπαράσσουν τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν μας έχει αποδείξει με έργα και όχι με λόγια πως θα πατάξει τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο και την αθρόα λαθρομετανάστευση που αιμορραγεί την πατρίδα μας.

Δεν μας έχει αποδείξει πως θα ασχοληθεί κάποτε με τα καρκινώματα που νόσησαν την Ελληνική κοινωνία. Μας έχει πείσει όμως, πως εξυπηρετεί πειθήνια τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων μας:

Φρόντισε μαζί με άλλους 151 άθλιους πολιτικάντηδες να νομοθετήσει υπέρ των πλειστηριασμών αρπαγής της α΄ κατοικίας για όσους εκ των Ελλήνων σύναψαν στεγαστικό δάνειο, ως συμπλήρωμα του αποταμιευτικού τους υστερήματος, με όρους που εξυπηρετούντο από τους μισθούς ή τις συντάξεις που ελάμβαναν κατά την ημέρα της σύναψης της συμφωνίας.

Ποιός εξ όλων αυτών θεωρούσε τότε, πως θα γίνει αυτή η απόλυτη αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων και δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην οφειλή τους; Δηλαδή, ο κ. Σαμαράς τιμωρεί τους νοικοκυραίους Έλληνες γιατί είχαν φρόνηση και σύνεση, προκειμένου να στεγάσουν την οικογένειά τους και έτσι να εκπληρώσουν το όνειρό τους;

Φρόντισε να δέχεται τους παραλογισμούς του κ. Στουρνάρα, ο οποίος πεισματικά εξακολουθεί να επιμένει στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, παγώνοντας όλο τον Ελληνικό λαό και αιμορραγώντας την οικονομία από την υστέρηση εσόδων.

Δεν αντιδρά ο κ. Σαμαράς ούτε όταν αυτό το ηλίθιο και αναποτελεσματικό μέτρο δημιούργησε το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που έπνιξε όλες τις μεγαλουπόλεις της πατρίδος μας και όλοι οι πνευμονολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία μας, κυρίως των παιδιών και των ευπαθών κατηγοριών συμπολιτών μας.

Φρόντισε να μετατρέψει σε μόνιμο το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για το οποίο ο εμπνευστής του, αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει ως προσωρινό! Στο σημείο αυτό, αξίζει να δούμε τι δήλωνε ο ευτραφής Βενιζέλος την 23η Ιουνίου 2011:

«Δεν πρέπει να γίνει άλλη παρέμβαση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δεν είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη και φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, θεμελιώδες και δεν μπορείς να το συνδέεις με την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων…».

Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας μπορεί να ποδοπατεί το Ελληνικό Σύνταγμα, όπως επί παραδείγματι το άρθρο 2, παράγραφος 1, το οποίο ορίζει: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». 

Μπορεί η Δικαιοσύνη να ανέχεται την συστηματική παραβίαση του Συντάγματος, όπως επί παραδείγματι το άρθρο 1, παράγραφος 2 και 3, το οποίο ορίζει:

«Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»! 

Και το ακροτελεύτιο άρθρο 120, παράγραφος 4 του Συντάγματος, κύριε Πρωθυπουργέ και κοι Δικαστές, ορίζει:

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Και το άρθρο 120, το καταργεί ή το ενεργοποιεί μόνο ο Ελληνικός λαός. Και οσονούπω, φτάνει η ώρα της ενεργοποιήσεώς του!

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
266 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
12:44

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι: ο ανθρώπινος εγκέφαλος «ανακάλυψε» τη συμπίεση δεδομένων εκατομμύρια χρόνια πριν από την εμφάνιση των υπολογιστών; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ρουρ στη Γερμανία, διαπίστωσαν ότι το οπτικό σύστημα απορρίπτει τις περιττές πληροφορίες που μεταδίδουν τα μάτια και κρατάει μόνο τις διαφορές ανάμεσα σε διαδοχικές εικόνες.
 
«Ήταν επομένως έκπληξη για μας να διαπιστώσουμε ότι ο όγκος των δεδομένων μειώνεται σημαντικά ήδη από τον πρωτεύοντα οπτικό φλοιό», αναφέρει ο Ντιρκ Γιάνκε, επικεφαλής της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cerebral Cortex». Η ερευνητική ομάδα πειραματίστηκε με γάτες, εφαρμόζοντας μια τεχνική που κάνει τους νευρώνες να φωτίζονται όταν ενεργοποιούνται, ενώ τους προβάλλονταν εικόνες μια σειρά ουδέτερων εικόνων, όπως τοπία και κτήρια.
 
Κάθε εικόνα εμφανιζόταν σε δύο εκδοχές, μια κανονική και μια δεύτερη από την οποία είχαν αφαιρεθεί συγκεκριμένα στοιχεία. Όταν οι εικόνες εναλλάσσονταν πολύ γρήγορα, κάθε 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου, οι νευρώνες έδειχναν να καταγράφουν το σύνολο των πληροφοριών για κάθε εικόνα. Όταν όμως οι εικόνες εναλλάσσονταν πιο αργά, κάθε 100 millisecond, οι νευρώνες ενεργοποιούσαν ένα είδος αλγόριθμου συμπίεσης, καταγράφοντας μόνο τα στοιχεία που έλειπαν, δηλαδή τις διαφορές ανάμεσα στις εικόνες.
 
Η Νόρα Νόρτμαν, μέλος της ερευνητικής ομάδας ανέφερε: «Όταν αναλύουμε μια σκηνή με το βλέμμα, τα μάτια πραγματοποιούν πολύ γρήγορες και μικρές κινήσεις προκειμένου να καταγράψουν τις μικρές λεπτομέρειες. Όταν ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις είναι σχετικά μεγάλος, ο οπτικός φλοιός κωδικοποιεί μόνο όσα στοιχεία της εικόνας έχουν αλλάξει.»
 
Αν κάτι αλλάξει απότομα στην εικόνα, ο εγκέφαλος παράγει ένα είδος μηνύματος σφάλματος, το οποίο δεν αφορά άμεσα την αλλαγή του ερεθίσματος, αλλά το πώς μια νέα εικόνα διαφέρει από την προηγούμενη. Μέχρι πρόσφατα, οι νευροεπιστήμονες πίστευαν ότι τα σήματα που φτάνουν μέχρι τον οπτικό φλοιό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, διαβιβάζονται περίπου ως έχουν σε άλλες, ανώτερες περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες συμμετέχουν στην εμπειρία της όρασης.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
357 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
11:58

Μίζα που κατευθύνονταν σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ ύψους 18.000.000 ευρώ ανακάλυψαν οι Γερμανοί εισαγγελείς σε συνεργασία με τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Κλήση από τους ανακριτές για να απολογηθεί για τις μίζες για τα εξοπλιστικά έλαβε ο έμπορος όπλων Πάνος Ευσταθίου. Τον Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπ. Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.
 
Σύμφωνα με το συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι ήδη έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές. Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του '80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.
 
Κατάθεση για την εμπλοκή του είχε δώσει και ο επιχειρηματίας. Αλέξανδρος Αβατάγγελος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων. Ο Π. Ευσταθίου κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ καλείται πρώτος, με βάση και τα στοιχεία τα οποία έχουν σταλεί από την γερμανική Δικαιοσύνης. Είναι το πρόσωπο στο οποίο τον Αύγουστο, έγινε έφοδος από δύο γερμανούς εισαγγελείς και τους έλληνες συναδέλφους τους Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, στα γραφεία του στο Κολωνάκι και εντοπίστηκαν πολλά στοιχεία. Εκείνος ως αντιπρόσωπος της Rhein metal, μετέπειτα Atlas εντοπίστηκε και κατά την έφοδο γερμανών λειτουργών στα γραφεία της εταιρείας στη Βρέμη. Σε καταλόγους υπάρχουν λογαριασμοί από «οφέλιμες» πληρωμές σε έλληνες αξιωματούχους, οι οποίες φθάνουν τα 18.000.000 ευρώ! Ναι, εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Κάντας εκτός από τον Ευσταθίου έχει κατονομάσει και άλλον έμπορο, ο οποίος συνδεόταν με αυτόν. Εκείνος φαίνεται ότι τον καθησύχαζε με τη φράση «μην ανησυχείς δεν θα μας ανακαλύψουν ποτέ, δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτε διότι υπάρχει έμπειρο γραφείο στο Μονακό, που ιδρύει τις off - shore…». Μάλιστα έχει πει ότι του τα έδιναν, είτε μετρητά, είτε μέσω λογαριασμών και υπεράκτιων στην Ελβετία.
 
Εν ολίγοις η Γερμανία που τώρα καταστρέφει την χώρα μας δωροδοκούσε αξιωματουχους του ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις δουλειές της. Δουλειές που τώρα μας ζητάει να τις πληρώσουμε.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
295 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
11:49

Τα χειρότερα δυστυχώς δεν έχουν έρθει, αλλά έρχονται από τον 2014 με έναν καταιγισμό φόρων  που επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών για να ισοπεδώσει την κοινωνία και να κατάσχει τις περιουσίες των πολιτών.

Συνολικά 13 αλλαγές στη φορολόγηση θα τεθούν σε ισχύ, από την πρώτη ημέρα του 2014, με στόχο η Εφορία και τα δημόσια ταμεία να εισπράξουν περί τα 45,6 δισ. ευρώ από περίπου 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Με δυο λόγια στα “σχέδια” του υπουργείου προβλέπεται αύξηση των δημοσίων εσόδων από τη φορολογία κατά 1,25 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο οποίος πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από τη Βουλή και έπονται αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος με κατάργηση του αφορολόγητου για όλους και διαφορετικές κλίμακες για εισοδήματα από μισθούς-συντάξεις, ελεύθερα επαγγέλματα και ενοίκια.

Αναλυτικά οι 13 αλλαγές στη φορολόγηση έχουν ως εξής:

- Τέλος το αφορολόγητο για μισθωτούς – συνταξιούχους

 - Ξεχωριστή κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες

 - Τέλος στις φοροαπαλλαγές

- Αυτοτελής φορολόγηση ενοικίων

- Αύξηση φόρων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 - Τήρηση βιβλίων για αγρότες

 - Συνέχεια συλλογής αποδείξεων

- Επιβολή φόρου από το πρώτο τετραγωνικό για κάθε ακίνητο

 - Συμπληρωματικός φόρος για περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ

- Φόρος υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και μετοχών

- Μείωση στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων στο 3%

- Επιστροφή του πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων

- Πρόστιμα «φωτιά» για φορολογικές παραβάσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές και «Μεγάλος Αδελφός» για τις καταθέσεις.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις