ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


687 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013
12:55

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε οι χρονιές έχουν στενέψει, είτε τα γεγονότα είναι τόσα πολλά που δεν χωράνε μέσα σε έναν χρόνο. Πιθανότατα συμβαίνουν και τα δύο, μέσα από μία πλάνη που μας παρασύρει όλους. Είναι πλέον τόσο εξαντλητική η καταγραφή γεγονότων, που νομίζεις ότι ο χρόνος τρέχει με fast forward. Ναι, πάντα υπήρχαν γεγονότα και ειδήσεις. Όμως δεν υπήρχε ο τρόπος για να γίνουν πληροφορία. Τώρα οι συνθήκες έχουν γυρίσει ανάποδα. Αυτό που βλέπεις στο timeline σου είναι είδηση - αν όχι για τον κόσμο, σίγουρα για τον μικρόκοσμό σου.
 
Ασχολείσαι με γεγονότα που δεν υπήρχε περίπτωση να σε απασχολήσουν στο παρελθόν. Οτιδήποτε ενδιαφέρει έστω και λίγους ανθρώπους, έχει μεταχείριση είδησης. Ο βασικός σκοπός της δημοσιογραφίας επιτυγχάνεται μέσα από την κατάργηση της συμβατικής λειτουργίας της. Κακό για μας, τους δημοσιογράφους, ενδιαφέρον για τους κανονικούς ανθρώπους. Τι χρονιά ήταν το 2013; Ήταν, σίγουρα, μία συναρπαστική χρονιά. Όλες οι χρονιές είναι πια συναρπαστικές αφού ακόμα και τα χαμηλής έντασης γεγονότα επενδύονται με φόρτιση και υπερβολή. Εντάξει, αλλά η χρονιά θέλει έναν τίτλο. Πιστεύω ότι το 2013 ήταν για την Ελλάδα η χρονιά του συμβιβασμού.
 
Με τι συμβιβάστηκε η Ελλάδα; Με πολλά. Με τα εξοντωτικά του μνημονίου, με την άνοδο του φασισμού, την αγριότητα της εξουσίας και τον κυνισμό των ανθρώπων. Τίποτα από όλα αυτά δεν μας αρέσει. Όμως αισθάνομαι ότι το 2013 μάθαμε να ζούμε μαζί τους. Αν θέλετε, το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς ήταν αυτό που δεν συνέβη. Ήταν οι άδειες πλατείες. Τι είναι αυτό που κρατάει τους ανθρώπους στα σπίτια τους; Κόπωση για όσα δεν έρχονται ή ελπίδα για αυτό που περιμένουν; Θα το μάθουμε στη χρονιά που έρχεται.
 
Υπάρχουν, βέβαια, δύο πραγματικά γεγονότα που γέννησε η μιζέρια μας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το πρώτο έφερε εξελίξεις που τις ακολουθούμε και σήμερα. Το δεύτερο άνοιξε, απλώς, μία μεγάλη τρύπα στο νερό. Και τα δύο φώτισαν παθογένειες και καχεξίες που μας απειλούν. Και αυτά δεν κρύβονται στην εποχή της γύμνιας μας. Τα κλειστά Πανεπιστήμια έδειξαν την ανεπάρκεια του κράτους απέναντι στα στοιχειώδη. Το χτύπημα της τρομοκρατίας μας θύμισε ότι το απόστημα δεν έχει σπάσει. Τα ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο και η κάθειρξη στον Τσοχατζόπουλο δίδαξαν και στους αφελείς πώς λειτουργούν τα πράγματα σε αυτή τη χώρα.
 
Και το παροδικό ενδιαφέρον μας για τη Μαρία, που είναι Βουλγάρα και όχι Σκανδιναβή, εξηγεί γιατί εδώ ο διαφορετικός είναι και μειονεκτικός. Από την άλλη, βλέπεις το μπάσκετ του Ολυμπιακού ή την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και σκέφτεσαι αν έχεις το δικαίωμα να τα προβάλλεις επάνω στην κοινωνία. Δεν το έχεις. Καμία σχέση.
 
Πολιτικά η χρονιά ήταν στάσιμη αν και ο δημόσιος λόγος ακολουθεί τον καιροσκοπισμό και το επίπεδο των ανθρώπων που τον εκφέρουν. Λογική η στασιμότητα, δεδομένων των εξελίξεων που, ούτως ή άλλως, φέρνει το 2014. Ποιος είναι το πρόσωπο της χρονιάς; Μα φυσικά ο Παύλος Φύσσας. Ένας νέος άνδρας που ξεκίνησε τη βραδιά βλέποντας ποδόσφαιρο με την παρέα του και την τελείωσε, μαζί με τη ζωή του, ως ήρωας και σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα. Ο θάνατός του λάβωσε το τέρας, αλλά μας έσκασε κατάμουτρα και ένα ειρωνικό χαμόγελο. Τι είναι τα χρόνια; Αριθμοί που σημαδεύουν τις εκπλήξεις της ζωής και τις φάρσες του θανάτου.
 
Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
333 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013
12:41

Η Διεθνής Αμνηστία που με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα παραδέχτηκε ότι συνεργάζεται με ΜΚΟ που έχει την έδρα της στην Ελβετία, και ιδρύθηκε από τον Καταριανό καθηγητή ιστορίας Abdul Rahman Bin Umair Al Nuaimi και πρόεδρο της Al Karama (το όνομα της ΜΚΟ), ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από εταιρεία-βιτρίνα της Al Qaeda! Η χρηματοδότησή της Διεθνούς Αμνηστείας από την Al Karama φτάνει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
 
Η ΜΚΟ Al Karama υποτίθεται ότι παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις αραβικές χώρες την΄ίδια στιγμή που χρηματοδοτεί τους ισλαμιστές εγκληματίες για να τα καταπατούν στην Συρία σφάζοντας γυναίκες και παιδιά, με δεκάδες αντριχιαστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή προκύπτει ισχυρή σύνδεσή της με τις Amnesty International και Human Rights Watch, τις άλλες "υπερασπιστριες" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Για την περίπτωση της Ελλάδας έχουν ειδικό τμήμα που ασχολείται με τις "καταγγελίες" μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων της Ελλάδας" και δήθεν "μελών της τουρκικής μειονότητας". Χαρακτηριστικό είναι ότι Διεθνής Αμνηστεία πριν ελάχιστες ημέρες ζήτησε και την τιμωρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για "ρατσιστικά" σχόλια εναντίον των λαθρομεταναστών, όπου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σε ομιλία του απλώς ζητούσε να επιβληθεί ο νόμος στους λαθρομετανάστες.
 
Η Amnesty International (Διεθνής Αμνηστεία) παραδέχτηκε χθες με email ότι η ΜΚΟ Al Karama την βοήθησε στο παρελθόν με περιπτώσεις παραβιάσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων που όμως όπως προσθέτει "δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε". Η Human Rights Watch αντίθετα αρνήθηκε ακόμα και να σχολιάσει. Με δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατέταξε τον Al Nuaimi σαν "χρηματοδότη τρομοκρατών (terrorist financier and facilitator)” "παγώνοντας" όλα του τα περιουσιακά στοιχέια στις ΗΠΑ, και απαγορεύοντας στους Αμερικανούς πολίτες "να κάνουν δουλειές" μαζί του.
 
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Al Nuaimi ότι “στήριξε οικονομικά” για περισσότερο από μια δεκαετία την Al Qaeda και ομάδες συγγενεύουσες με αυτήν όπως-σωστά μαντέψατε"- την Τζαμπάτ Αλ Νούσρα που σφάζει στην Συρία γυναικόπεδα, και την Αλ Σεμπαμπ που ευθύνεται για το έγκλημα στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι. Μόνο φέτος για ο Al Nuaimi μετέφερε στην Αλ Κάιντα της Συρίας 600000 δολάρια και συγκεκριμένα στον Abu-Khalid Al Suri στενό συνεργάτη του αρχηγού της ΑΛ Κάιντα Ayman Al Zawahiri Επιπλέον διευκόλυνε την χρηματοδότηση της ιρακινής Αλ Κάιντα και την επικοινωνία της με Καταριανούς δωρητές. Υποστήριζε ένα κύκλωμα που έστελνε 2000000 δολλάρια το μήνα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ, η οποία στην συνέχεια ενίσχυε τους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία.
 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι λεγόμενες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεργάζονται με αυτούς που τα καταπατούν, και συμμετέχουν στην προώθηση ανθρώπων στην προσφυγιά, οι οποίοι για να σωθούν καταφεύγουν σε χώρες όπως οι δικές μας, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των κοινωνικών δομών.
 
Στη συνέχεια οι οργανώσεις αυτές καταφεύγουν στην εργολαβική "φίμωση" όσων λένε τα αυτονόητα για την προστασία των χωρών τους χαρακτηρίζοντάς του "ρατσιστές", και κάνουν πλύση εγκεφάλου μαζί με τα εγχώρια ΜΜΕ δημιουρώντας τύψεις στους πολίτες, που τολμούν και δυσανασχετουν, επειδή η χώρα τους έχει αλλαξει χέρια.
 
Έτσι, ακόμα και αυτονόητη δήλωση του ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ότι "Οι λαθρομετανάστες δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα έχουν μια εύκολη είσοδο και διαβίωση στην χώρα μας", το καταγγέλλει   η απίθανη Διεθνής Αμνηστεία, "μακρύ χέρι" της Νέας Τάξης και των επιχειρηματιών τύπου Τ.Σόρος, ως ... "ρατσιστικό" και "παράνομο" σχόλιο! Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε άμεση διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι "Προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα".
 
Δηλαδή πρώτα βοηθούν κάπποιους να διαλύσουν, χώρες ανά την υφήλιο, και τα "καραβάνια" των δυστυχισμένων να τα κατευθύνουν σε χώρες σαν την δική μας για να κάνουν με το έτσι θέλω πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Στη συνέχεια ξεκινάει η προπαγάνδα για την αποδοχή της νέας κατάστασης. Σε όλα τα στάδια αυτού του μετασχηματισμού, συμμετέχουν οι Amnesty International και Human Rights Watch, οι ίδιες που κάνουν "παρέα" με χρηματοδότες της Αλ Καίντα. Και μετά εάν καποιος πει ότι αυτό είναι σχεδιασμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (μαζί και ο ρόλος της Αλ Κάιντα) θα τον πουν συνωνομοσιολόγο.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
319 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013
12:28

Η τρόικα άρχισε να εκφράζει… κινδύνους στην υλοποίηση του μνημονίου στην Κύπρο και να ανακαλύπτει χρηματοδοτικό κενό τα επόμενα χρόνια. Τι μας θυμίζει άραγε αυτό; Το πρόγραμμα στην Ελλάδα που απέτυχε κατά την ίδια την ομολογία του ΔΝΤ, αλλά στην πραγματικότητα πέτυχε το στόχο του. Να υποθηκευτεί η χώρα από τους δανειστές. Στην Κύπρο η τρόικα επιδιώκει το ίδιο, να βάλει στο «χέρι» τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και να έχει λόγο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με τον έλεγχο του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Τα μηνύματα που έρχονται από τα βάθη της Κυπριακής ΑΟΖ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τόσο ως προς το φυσικό αέριο όσο και από το πετρέλαιο που υπάρχει στην περιοχή. Πριν μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκε από την Noble Energy πως χτυπήθηκε φλέβα «μαύρου χρυσού» στο «οικόπεδο 12» Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να δώσει 1,2 έως 1,4 δις βαρέλια πετρελαίου και το κέρδος για την Κύπρο και μόνο ενδέχεται να φθάσει και τα 60 δις ευρώ. Μάλιστα η συγκεκριμένη επένδυση μπορεί να γίνει άμεσα και να αποδίδει καρπούς από το 2018.
 
Aυτά άκουσαν οι Τροικανοί και βγήκε το ΔΝΤ να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου, να μιλήσει για παρατεταμένη ύφεση με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα «που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες και να θέσει την βιωσιμότητα του κυπριακού δημοσίου χρέους σε κίνδυνο». Και τι σημαίνει δημοσιονομικό κενό; Νέο μνημόνιο όπως ξέρουμε καλά στην Ελλάδα και νέες υποθήκες για την δημόσια περιουσία της Κύπρου και ακόμη μεγαλύτερες εκχωρήσεις όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Με λίγα λόγια η τρόικα, από τη μία η ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ και από την άλλη η Ε.Ε. μέσω της Γερμανίας θέλουν να ελέγχουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ειδικά η Γερμανία που έκανε «αγώνα» να μπει η Κύπρος στο μνημόνιο, που έχει μεγάλες ενεργειακές ανάγκες και εποφθαλμιά το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της ανατολικής Μεσογείου. Αυτό ήταν το σχέδιο του Βερολίνου εξ αρχής. Ξεκίνησαν με την Ελλάδα και κατόπιν πήγαν στην Κύπρο.
 
Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που αφορμή για την μνημονιακή «επίθεση» αποτέλεσε δήθεν το γεγονός ότι η Κύπρος λειτουργεί ως «πλυντήριο» ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στόχος ήταν να πληγούν οι καταθέσεις Ρώσων ολιγαρχών και να διαρραγούν οι σχέσεις Λευκωσίας και Μόσχας. Μετά την Κύπρο καμία άλλη χώρα «πλυντήριο» δεν μπήκε στο στόχαστρο, όπως το Λίχτενσταιν, το Λουξεμβούργο και η Ελβετία στα οποία χιλιάδες ολιγάρχες της Ε.Ε. ξεπλένουν «μαύρο» χρήμα.
 
Το γεγονός ότι η Κύπρος και η Ελλάδα διαθέτουν πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές οι οποίες τώρα φαίνονται αναγκαίες για να ενισχυθεί ενεργειακά η Ε.Ε. σίγουρα ήταν ο λόγος για την εξόντωση του Ελληνισμού και τον απεμπολισμό εκ μέρους των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Αναστασιάδη εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.  

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
368 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013
12:19

Σενάρια ανασχηματισμού πέφτουν στο «τραπέζι» του Μεγάρου Μαξίμου τις τελευταίες ώρες με στόχο η κυβέρνηση να «αγοράσει» πολιτικό χρόνο και να αντέξει τουλάχιστον να βγάλει την Προεδρία της Ε.Ε. Οι Ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν και το μέλλον τους στην κυβέρνηση φαίνεται δυσοίωνο.

Ο ανασχηματισμός γι’ αυτούς που τον εισηγούνται στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ενέχει και τη σκοπιμότητα της εκτόνωσης της Κ.Ο. του κόμματος, καθ’ ότι η κατάσταση καταγράφεται ως έκρυθμη και διατυπώνονται σφοδρές αντιδράσεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική. Βέβαια όλοι οι… επαναστάτες ψήφισαν το νόμο-κατάσχεση των κατοικιών των Ελλήνων, το φόρο ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής των βουλευτών της Ν.Δ., αλλά κατ’ επέκταση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς που τον στηρίζει. Η αντικατάσταση ή όχι του κ. Στουρνάρα είναι αυτή που καθορίζει το αν θα γίνει ανασχηματισμός. Αν υπάρξει συμφωνία να απομακρυνθεί, με την… αποζημίωση της τοποθέτησης σου σε κάποια καίρια Ευρωπαική θέση ίσως είναι εφικτές οι αλλαγές στη κυβέρνηση. Διαφορετικά όχι.

Κι αυτό γιατί υπάρχει η τρόικα που θέλει τον κ. Στουρνάρα στη θέση του. Που αλλού θα βρει καλύτερο υπάλληλο.   Για ακόμη μία φορά ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα, ζητώντας (προφανές από τον πρωθυπουργό) να τεθεί εκτός κυβέρνησης. Αλλά και οι 41 βουλευτές του κόμματος που υπέγραψαν την ερώτηση για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης πνέουν τα λοίσθια για τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απέρριψε συνοπτικά την πρόταση τους γιατί «δεν συμφωνεί η τρόικα».

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον κ. Στουρνάρα να απάντησε στους βουλευτές πως η τρόικα ζητάει νέα μέτρα, ως κάλυψη του κενού που δημιουργείται από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση. Η κυβέρνηση πιστή στις επιταγές της τρόικας αφήνει τους πολίτες να παγώνουν και να απειλούνται από την καρκινογόνα αιθαλομίχλη, παρά το γεγονός ότι στα ταμεία του Δημοσίου όχι μόνο δεν μπήκαν χρήματα από την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά το αντίθετο συνέβη.

Στην περίπτωση του ανασχηματισμού, τον οποίο εισηγούνται συνεργάτες του πρωθυπουργού, θα απομακρύνονταν και υπουργού που έχουν προκαλέσει τη λαική δυσαρέσκεια, όπως ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, που έχει διαλύσει την υγεία, και ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος που έπραξε το ίδιο με την παιδεία. Πέραν του κ. Στουρνάρα, ο Α. Σαμαράς έχει άλλο ένα μεγάλο θέμα να αντιμετωπίσει πριν αποφασίσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό του ΠΑΣΟΚ που βαίνει σε διάλυση.

Τυχόν νέες επιλογές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα άλλαζαν τις ισορροπίες και πιθανόν του λουκέτο να έρχονταν πιο νωρίς, μαζί και η κατάρρευση της κυβέρνησης. Όπως και να έχει πάντως, είτε με είτε χωρίς ανασχηματισμός η πορεία της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις Ευρωεκλογές, όταν το ΠΑΣΟΚ, αν υπάρχει, θα ψάχνει την ψήφο του και η Ν.Δ. θα δει τα ποσοστά της να ακολουθούν την πορεία αυτών του ΠΑΣΟΚ το 2011.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
526 αναγνώστες
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013
15:12

Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου και τους Έλληνες να βιώνουν συνθήκες Κατοχής, το Ευρωκοινοβούλιο παραδέχεται πώς η τρόικα απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα και επισημαίνει πώς ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι ακόμη ορατός για τη χώρα μας, όπως και η έξοδος από το ευρώ. Οι «βόμβες» αυτές έρχονται από το προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο μνημόνιο.

Το πόρισμα-καταπέλτης αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά την κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου που λένε πώς οι «κόποι των Ελλήνων πιάνουν τόπο» και «… έρχεται η ανάπτυξη». Αφού όχι μόνο το χρέος της χώρας παραμένει στα ύψη, αλλά είναι ορατές και άλλες «μεταρρυθμίσεις» σε βάρος των Ελλήνων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος που υπογράφουν ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ το έργο της τρόικας όσον αφορά στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου, είναι σκέτη αποτυχία.

Διαπιστώνουν προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα διαπιστώνουν πώς «μετά από πέντε αναθεωρήσεις του Μνημονίου και εξαιτίας των ανεπαρκών αποτελεσμάτων χρειάστηκε και δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο επίσης δεν είχε αποτέλεσμα παρά τον άνευ προηγουμένου όγκο μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή». Ενώ δηλαδή εξόντωσαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν να ψάχνει στα σκουπίδια να βρει να φάει, το χρέος παραμένει στα ύψη.

Το βασικότερο στοιχείο του προσχεδίου του πορίσματος όμως είναι το εξής:«Αν και ο στόχος των προγραμμάτων ήταν να αποτραπεί η χρεοκοπία, αυτό δεν επιτεύχθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας. Επίσης, η οικονομική βοήθεια δεν εξασφάλισε ότι μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρξει έξοδος κάποιας χώρας (βλέπε Ελλάδα) από το ευρώ». Με λίγα λόγια οι συντάκτες του πορίσματος καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι με τα μέτρα και τα μνημόνια «μας έσωσαν», αφού τελικά μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, η Ελλάδα μπορεί τελικώς να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.Η διαφορά αν συμβεί αυτό σήμερα, απ’ ότι αν συνέβαινε το 2010 είναι πώς η χώρα είναι υποθηκευμένη και οι Έλληνες έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Τόσο απλά.

Τα στελέχη σύνταξης του προσχεδίου πορίσματος αναγνωρίζουν πώς έγιναν τραγικά λάθη σου «κασίδι» του κεφάλι και τώρα έρχονται να προτείνουν να επανεξετασθούν οι πολιτικές λιτότητας στη βάση των επιπτώσεων που έχουν στην ελληνική οικονομία (ύφεση, ανεργία κ.λπ.). Λες και δεν ήξεραν οι εκπρόσωποι των δανειστών τις επιπτώσεις που θα είχε η συνεχή λιτότητα και τώρα που έχουν «αποτελειώσει» τους Έλληνες, δεν έχουν τίποτε άλλο να τους πάρουν, ζητούν τη… χαλάρωση.

Από εδώ και στο εξής δηλαδή μπορεί να μην κόψουν άλλο μισθούς και συντάξεις, αφού σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε μισθωτοί αλλά ούτε και συνταξιούχοι, αλλά θα παίρνουν μόνο σπίτια και ότι ακίνητο και κινητό υπάρχει στο όνομα του κάθε οφειλέτη. Και όταν τελειώσουν με αυτά, τότε θα βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες και γενικά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις