ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ" ΤΗΣ ΓΚΟΥΑΜ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ TU-95
545 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013
10:55

Στο κατώφλι μίας από τις σημαντικότερες βάσεις των αμερικανών στον Ειρηνικό Ωκεανό πλησίασαν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τα οποία αναχαιτίστηκαν από αμερικανικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη βάση Kadenna στην Ιαπωνία. Η ρωσική Αεροπορία δοκίμασε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά των ΗΠΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή δηλώνοντας μάλιστα ισχυρή παρουσία κοντά σε μια στρατηγική αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή! Το συμβάν το οποίο θυμίζει σκηνικό ψυχρού πολέμου και χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, κρατήθηκε κρυφό από την Ουάσιγκτον για μερικά 24ωρα προτού διαρρεύσει στη δημοσιότητα.
 
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά τα οποία αναγνωρίστηκαν ως Tu-95 Bear-H, πλησίασαν τη νήσο Guam στην Ειρηνικό Ωκεανό στις 12 Φεβρουαρίου και εκτέλεσαν κύκλους πάνω από τη περιοχή. Το γεγονός προκάλεσε πλήρη συναγερμό τις αμερικανικές δυνάμεις στη περιοχή με αποτέλεσμα να απογειωθούν με Scramble οπλισμένα αμερικανικά μαχητικά F-15CEagle που έσπευσαν στην περιοχή!
 
Βάση εκτιμήσεων τα ρωσικά βομβαρδιστικά ήταν εξοπλισμένα με 6 πυραύλους Kh-55 η Kh-55SM τύπου cruise που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 1.800km φέροντας είτε εκρηκτική κεφαλή είτε πυρηνική γόμωση ισχύος 200 κιλοτόνων. Το επεισόδιο έλαβε χώρα λίγο πριν την ομιλία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που παρουσίασε στο Κογκρέσο κατά την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους.
 
Τα αμερικανικά F-15 πλησίασαν τα ρωσικά Bear και τα συνόδευσαν μέχρι να αποχωρήσουν από την περιοχή. Σημειώνεται ότι η αεροπορική βάση Andersen στο Γκουάμ αποτελεί κρίσιμη εγκατάσταση των ΗΠΑ στον Ειρηνικό που στηρίζει το δόγμα αεροναυτικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου που σχεδιάζεται για να αντιμετωπίσει την απειλή της Κίνας τα επόμενα χρόνια.
 
Βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένη 1,800 μίλια (περίπου 2,900 km) ανατολικά της Κίνας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική Αεροπορία θα σταθμεύσει εκεί δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά stelth τύπου B-2 Spirit τα οποία θα εκτελέσουν ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού.
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις