ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
547 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013
13:37

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί ψηφοφορία μετά τη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, όπως ζητούσε μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, ώστε το Παρίσι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα.

Αύριο Τετάρτη θα γίνει μια συζήτηση χωρίς ψηφοφορία διότι σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν θα συγκροτηθεί ένας (διεθνής) συνασπισμός", είπε ο Ερό. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ "συνεχίζει το έργο του" ώστε να συγκροτηθεί "χωρίς καθυστέρηση" αυτός ο συνασπισμός και να "τιμωρηθεί" η Δαμασκός για τη χρήση χημικών όπλων.

"Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη", πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός επιμένοντας ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να δράσει μόνη της αλλά "είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ με μια αποτελεσματική και σθεναρή απάντηση". "Ο στόχος δεν είναι ούτε να ανατρέψουμε το καθεστώς, ούτε να απελευθερώσουμε τη χώρα" τόνισε, καταλήγοντας ότι η μόνη δυνατή διέξοδος για τη συριακή κρίση είναι μια πολιτική λύση.

"Επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις του Άσαντ"

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εκτέλεσαν μια "μαζική και συντονισμένη" επίθεση με χημικά στις 21 Αυγούστου, όπως υποστηρίζεται σε  μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην 9σέλιδη έκθεση, η οποία συντάχθηκε από τις υπηρεσίες εξωτερικών και στρατιωτικών πληροφοριών και θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, αναφέρονται πέντε σημεία που καταδεικνύουν ότι ο Σύρος πρόεδρος ευθύνεται για την επίθεση αυτή.

Το γεγονός αυτό συνιστά "μεγάλη απειλή για την εθνική και την παγκόσμια ασφάλεια" δήλωσε μια γαλλική κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις