ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ YILDIRIM-2 ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ
342 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013
12:01

"Aν η Συρία τολμήσει να επιτεθεί στην Τουρκία ως αντίποινα για την επίθεσή μας εναντίον της, θα την ισοπεδώσουμε" δήλωσε ο Γιαλσίν Ακντογάν, βασικός σύμβουλος σε θέματα πολιτικής του πρωθυπουργού της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ουσία απαίτησε η Συρία να μην αντιδράσει ακόμα και αν δεχθεί επίθεση από την Τουρκία και αυτού του είδους οι στρατηγικές προσεγγίσεις καλό είναι να προσεχθούν από την Αθήνα.

Η Άγκυρα μπορεί να εξαπολύσει τέτοιες απειλές εκ του ασφαλούς και προς τα δυτικά της: Οι εκατοντάδες πύραυλοι εδάφους-εδάφους Yildirim-1/-2 ακτίνας δράσης μέχρι 500 χλμ. ανάλογα με το βάρος της κεφαλής που φέρουν, τους οποίους διαθέτει τις δίνουν αυτό το δικαίωμα χωρίς καν να εμπλέξει την Αεροπορία ή το Ναυτικό της.

Ήδη αυτοκινούμενοι εκτοξευτές Yildirim έχουν μεταφερθεί σε βάσεις κοντά στα σύνορα με την Συρία. Και αν στην περίπτωση της Συρίας σε μια κατεστραμμένη χώρα "ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται" αυτό δεν ισχύει το ίδιο και για την καλοζωισμένη Ελλάδα.

Και όπως προαναφέραμε: Για τους Yildirim-1/-2 δεν υπάρχει απάντηση από ελληνική πλευράς και φυσικά δεν θα υπάρχει απάντηση ούτε και τα νέα πυραυλικά συστήματα πολύ μεγαλύτερης ακτίνας δράσης. Και συμπλήρωσε ο Γιαλσίν Ακντογάν: «Η Τουρκία έχει την δύναμη και την ισχύ να πραγματοποιήσει την απειλή της».

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις