ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ "ΚΟΝΤΣ"
289 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013
11:48

Οι ΗΠΑ υπέκλεψαν ένα μήνυμα που απέστειλε ιρανός αξιωματούχος προς ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ ζητώντας τους να επιτεθούν σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στη Βαγδάτη σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ομπάμα εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στη Συρία, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ήταν ένας πιθανός στόχος, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που διατήρησαν την ανωνυμία τους και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προειδοποίηση χθες Πέμπτη προς τους αμερικανούς πολίτες καλώντας τους να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Ιράκ εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει από το Κονγκρέσο να στηρίξει το σχέδιό του για χειρουργικού τύπου πλήγματα στη Συρία ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα εις βάρος αμάχων στη Δαμασκό, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εφημερίδα έγραψε ότι το ιρανικό μήνυμα υπεκλάπη τις τελευταίες ημέρες και εστάλη από τον επικεφαλής της Δύναμης Αλ Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης . Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μήνυμα εστάλη σε σιιτικές ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ τις οποίες υποστηρίζει η Τεχεράνη. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μήνυμα καλεί τις σιιτικές οργανώσεις να είναι προετοιμασμένες να απαντήσουν σθεναρά στην όποια αμερικανική επίθεση στη Συρία.

«Οι μετακινήσεις εντός του Ιράκ παραμένουν επικίνδυνες δεδομένης της κατάστασης στον τομέα ασφαλείας», αναφέρει η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι πολλές ένοπλες οργανώσεις, περιλαμβανομένου ενός παρακλαδιού της αλ Κάιντα, παραμένουν ενεργές και ότι «η τρομοκρατική δράση συνεχίζει να υφίσταται και φανατικοί εξακολουθούν τα βίαια επεισόδια σε πολλές περιοχές της χώρας με πρωτοφανή σφοδρότητα από το 2008».

Και προσθέτει: «Η ικανότητα της πρεσβείας να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις στις οποίες αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία, περιλαμβανομένων συλλήψεων, είναι υπερβολικά περιορισμένη». Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και η CIA, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις