ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΤΟΥ EΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
371 αναγνώστες
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013
11:33

Η κυβέρνηση και ο κ.Στουρνάρας δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά προκειμένου να υλοποιήσουν τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις. Αφού μείωσαν μισθούς, αφαίρεσαν επίδομα γάμου και άλλαξαν τις συμβάσεις εργασίας, τώρα στοχεύουν στο τελευταίο οχυρό της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ύπαρξής του Έλληνα...Το σπίτι του! Η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς που ξεκίνησε με ευθύνη των εγκληματικών ΜΜΕ και των αρχών που τα διευθύνουν, ήταν εξαρχής υποβολιμαία και ξεκίνησε για να πάρει το δρόμο της θεσμικής της κατοχύρωσης.  Το καθεστώς του Μνημονίου τρέχει να προλάβει το πλιάτσικο στα ακίνητα, που πάνω σε αυτά είχαν φτιάξει τους μύθους της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας. Τώρα απλά απεικονίζουν την κοινωνική σφαγή των νεοελλήνων και χτυπάν τις καμπάνες της λεηλασίας των απλών καταθετών, ως άμεση  συνέπεια  συνυφασμένη της λειτουργίας των πλειστηριασμών.

Η θέση των πολιτών στα έδρανα των κατασχέσεων..

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε τις εξελίξεις αρχίζουμε  την εκτίμηση μας για τις συνέπειες στο τι θα συμβεί με τους πολίτες. Θα βιώσουν μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον πυρήνα της ζωής τους με το Κράτος να τους κατάσχει απαραίτητα εργαλεία επιβίωσης, όπως είναι η κατοικία. Πριν από αυτό όμως θα τους έχουν πάρει μέχρι και την τελευταία οικονομία-αποταμίευση, με αποτέλεσμα όταν θα τους βρει η κατάσχεση και ο συνακόλουθoς πλειστηριασμός,  σtην κυριολεξία θα τους έχουν αφανίσει οικονομικά.

Η επίδραση στην κοινωνική ζωή θα είναι πολύ επιθετική, Οικογένειες, με γονείς, παιδιά, ηλικιωμένα μέλη, θα βρεθούν στο δρόμο δημιουργώντας μία  κατάσταση που δεν θα έχει κανένα διέξοδο. Το καθεστώς του Μνημονίου  περνά από τη διάλυση των μεσαίων εισοδημάτων, που την πέτυχε χωρίς μεγάλο κόστος, στην καταστροφή και πλήρη διάλυση της Μεσαίας Τάξης και του κοινωνικού χώρου που την φιλοξενούσε κλπ .

Οι πολίτες, οι οικογένειές τους και οι μικροεπιχειρήσεις τους,  στην κυριολεξία θα καταστραφούν ολοκληρωτικά. Το χειρότερο είναι ότι οι μαζικές κατασχέσεις ακινήτων θα χρεοκοπήσουν και όσους εξυπηρετούν τώρα τα δάνεια τους ή όσους βρίσκονται εκτός δανείων αλλά έχουν απλά ένα ακίνητο στην κατοχή τους. Αυτό θα συμβεί λόγω της καθίζησης που θα υπάρξει στις τιμές των ακινήτων,  ενώ οι τράπεζες πολύ σύντομα, από τις κατασχέσεις λόγω και των τεράστιων ίδιων ζημιών που θα καταγράψουν, θα οδηγηθούν σε κατασχέσεις καταθέσεων  των πελατών τους προκειμένου να απομειώσουν τις ζημιές από την πτώση των τιμών και των αξιών των ακινήτων.

Η προσεχής κοινωνική εικόνα που θα προκύψει  από τις κατασχέσεις και του πλειστηριασμούς  θα είναι μαζικές κατασχέσεις, διάλυση οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων, κατάρρευση των οικογενειακών οικονομιών.

Το πρόσχημα...

Αφού έλαβαν πρόσφατα 38 δις για την ανακεφαλαιοποίησή τους και συνολικά 160 δις από τον… Αλογοσκούφη μέχρι σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες (ουσιαστικά οι 4 ''συστημικές'': Εθνική, Άλφα, Πειραιώς και Eurobank )καταβροχθίζουν δισεκατομμύρια του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων, χωρίς τελειωμό. Έρχεται λοιπόν στις 18 Αυγούστου ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας και στην προσπάθεια να πείσει για το πόσο "απαραίτητοι" είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων ,δηλώνει πως "αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί κινδυνεύουν οι τράπεζες με κατάρρευση".

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις