ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ! ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ, ΕΔΑΦΗ..
522 αναγνώστες
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013
16:13

Σμ)Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο κηρύσσοντας την στρατηγικής σημασίας νήσο στρογγύλη… αρχαιολογικό χώρο!

Το   θέμα της  ελληνικής ΑΟΖ αναμένεται να έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα  στο προσκήνιο  της επικαιρότητας μετά τις αποκαλύψεις,  για τις τελευταίες εν κρυπτό,  αποφάσεις του Υπ. Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, επιβεβαίωσε  πλήρως  το ρεπορτάζ και τις αναλύσεις μας για όσα διαδραματίστηκαν και συμφωνήθηκαν  κατά το τελευταίο πρόσφατο και ίσως ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ.  

Η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο. Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν.

Στη φωτογραφία φαίνεται η παλαιά Ελληνική ΑΟΖ ABCDE (κόκκινη γραμμή) και η νέα ABCDFG όπως προκύπτει σαν αποτέλεσμα της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης. Η πράσινη γραμμή αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα που αντιστοιχούν στη Στρογγύλη (6 ναυτικά μίλια). Για όσους το πούν “μέσα σε αρχαιολογικό χώρο Μουσείο δεν κτίζεται”. Άρα το νησί δεν θα έχει οικονομική ζωή. Παράλληλα δεν θα είναι επιτρεπτή η πρόσβαση σε οιονδήποτε. Πρόκειται για γκριζάρισμα περιοχής που θυμίζει Ίμια.

Η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου για την τόσο πατριωτική του απόφαση. Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και τις δηλώσεις που ακούστηκαν εδώ, όπου αναφέρθηκε ότι η Ελληνική ΑΟΖ δεν ακουμπά την Κυπριακή. Σήμερα μάθατε το γιατί… Χρήσιμο είναι να διαβάσετε και το άρθρα μας εδώ και εδώ.

Θα αντιληφθείτε περισσότερα για το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Ίσως βρείτε και ενδιαφέρον να δείτε και τις ΑΟΖ άλλων χωρών εδώ. Δεν είμαι σίγουρος αν κάτι τέτοιο το βρείτε σε άλλο ιστολόγιο διεθνώς.

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις