ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΤΖ. ΚΕΡΙ: Η ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
476 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013
13:52

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι μια διευθέτηση της συριακής σύρραξης θα πρέπει να είναι πάνω απ' όλα «πολιτική» και δεν μπορεί να είναι «στρατιωτική», ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να διατάξει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν πλήγματα εναντίον των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Ομπάμα, εγώ προσωπικά και άλλοι, συμφωνούμε στην άποψη ότι το τέλος της σύγκρουσης στη Συρία απαιτεί μια πολιτική λύση. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ως προς αυτό», δήλωσε ο Κέρι κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι για τη "διπλωματική υποστήριξη της Βρετανίας" στις ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιό τους για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας. Ο βρετανός υπουργός υπενθύμισε ωστόσο ότι η κυβέρνησή του "σέβεται" το όχι του βρετανικού Κοινοβουλίου, στα τέλη Αυγούστου, σε μια βρετανική συμμετοχή σε ενδεχόμενες επιθέσεις κατά της Δαμασκού.

 Μόσχα και Δαμασκός

κάλεσαν τις ΗΠΑ να μην πραγματοποιήσουν επιθέσεις

Ρωσία και Συρία κάλεσαν σήμερα τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στις προσπάθειες σύγκλησης ειρηνευτικής διάσκεψης και όχι στη στρατιωτική δράση, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες του με το Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ Μουάλεμ.

Ο Λαβρόφ προειδοποίησε ότι τυχόν επιθέσεις στη Συρία θα προκαλέσουν "έκρηξη τρομοκρατίας" σε όλη την περιοχή και τόνισε ότι το συριακό καθεστώς είναι "πάντα έτοιμο να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις".

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί άνδρες συμμερίζονται την άποψή μας ότι ένα σενάριο βίας θα οδηγήσει σε μια έκρηξη τρομοκρατίας στη Συρία και στις γειτονικές χώρες και σε ένα μαζικό κύμα προσφύγων", τόνισε ο Λαβρόφ. Από την πλευρά του ο Μουάλεμ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες.

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις