ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
422 αναγνώστες
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013
11:25

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί που επέβαλαν τα Μνημόνια στην πατρίδα μας και μερίμνησαν για τη διασπορά της δυστυχίας στον ελληνικό λαό «σαλαμοποίησαν» τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις και έστρεψαν τη μία εναντίον της άλλης. Στην αρχή έφταιγαν οι ιδιοκτήτες αδειών ταξί, έπειτα οι οδηγοί νταλίκας και βυτιοφόρων, οι φαρμακοποιοί και, τέλος, οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως θέσης, προσφοράς, κατάρτισης και τρόπου απόκτησης της θέσης εργασίας. Το ΑΣΕΠ εξισώθηκε με το βουλευτικό μπιλιέτο και άπαντες χαρακτηρίστηκαν μισθολογικά «ρετιρέ»!

 Ένας από τους προσφιλείς στόχους των κηρύκων της προσαρμογής μας στο ατσάλινο κοστούμι της γερμανικής πολιτικής είναι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι από καιρού εις καιρόν παρουσιάζονται ως «υπεραμοιβόμενοι», «τεμπέληδες» και κάκιστοι διαχειριστές του χρόνου που αφιερώνουν τα παιδιά στα σχολεία. Οι μισθοί τους πετσοκόφτηκαν, τα δικαιώματά τους εξαϋλώθηκαν και οι έδρες τους χάθηκαν κάτω από τα πόδια τους - με την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και τις «υποχρεωτικές μετατάξεις». Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τους πενόμενους δασκάλους είναι υποχρεωμένο να διατηρεί δύο νοικοκυριά. Ενα στη φυσική τους έδρα και ακόμα ένα σε άλλο σημείο της ελληνικής επικράτειας, εκεί όπου θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

 Αυτό προκαλεί μείζονα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς. Καταδικασμένοι σε αιώνια περιπλάνηση, με τα παιδιά ανά χείρας και τους οικείους τους μακριά... Ειδικά φέτος το υπουργείο Παιδείας τα έχει θαλασσώσει! Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (!) μόνο για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Για τις ειδικότητες (Γαλλική, Αγγλική, Γερμανική, Γυμναστών και Πληροφορική) δεν ανακοινώθηκε ούτε μία, χωρίς το υπουργείο Παιδείας να έχει διευκρινίσει τι σκοπεύει να κάνει με αυτή την υπόθεση.Την ίδια στιγμή, κυριολεκτικά άφραγκοι δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για απόσπαση και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, υποχρεώνονται να πληρώνουν ξενοδοχεία στους τόπους όπου βρίσκεται η οργανική θέση τους, μέχρι να αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας να κάνει τη δουλειά του.

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις