ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
344 αναγνώστες
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013
11:47

Μπορεί το φθινόπωρο να βρίσκεται προ των πυλών ωστόσο οι ξένοι τουρίστες δεν πτοούνται και δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα αφού οι αφίξεις τους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως συνεχίζονται και οι κρατήσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο κάτι που δείχνει πως ξένοι τουρίστες θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά μέχρι και τον Νοέμβριο.

Μάλιστα μεγάλοι tour operators έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν κρατήσεις και για το 2014, κυρίως από την βρετανική αγορά. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι πως ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως, θα επισκεφθεί την Αθήνα στα μέσα του μήνα. Όπως αναφέρει η Καθημερινή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Λονγκ, έρχεται τις επόμενες μέρες στη χώρα μας. O κ. Λονγκ θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο και την Κω. Ένας από τους λόγους της επίσκεψής του είναι να συγχαρεί Έλληνες συνεργάτες του για τη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Ποιες περιοχές είναι οι πιο δημοφιλείς στους ξένους επισκέπτες

Κρήτη και Κέρκυρα είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας και τα πολλά ξενοδοχεία των δύο νησιών διατηρούν υψηλές πληρότητες και τον τρέχοντα μήνα. O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ και τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής καταγράφεται μία αύξηση των κρατήσεων της τάξης του 10%. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, σημειώνει ότι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει πολύ καλά για τον προορισμό αυτό, συμπληρώνοντας ότι η θετική τάση των κρατήσεων διατηρείται, τουλάχιστον, έως τις 20 Οκτωβρίου. Ανοδικά εξελίσσονται οι κρατήσεις και στην Κέρκυρα τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων του νησιού, Δημήτρη Διαβάτη. Η αυξητική τάση, όπως δείχνουν τα στοιχεία, διατηρείται και τον Οκτώβριο, χωρίς το νησί να επωφελείται από τις ακυρώσεις στην Αίγυπτο, προσθέτει ο κ. Διαβάτης.

Μειωμένες οι on-line ξενοδοχειακές τιμές

Την ίδια ώρα οι on-line ξενοδοχειακές τιμές στις περισσότερες δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας τον Σεπτέμβριο είναι μειωμένες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της Trivago. Διψήφιο ποσοστό πτώσης εμφανίζει η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Πάρο (-26,5%), στην Κέρκυρα (-16,8%), στο Ηράκλειο (-12%) και στο Ναύπλιο (-11%). Επίσης, οι τιμές μειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη (-9,9%), Χανιά (-6,8%) και Αθήνα (-1,3%).

Reuters: Ο τουρισμός ίσως μειώσει την ύφεση στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός ενδεχομένως να οδηγήσει σε συρρίκνωση της οικονομίας κάτω από 4% φέτος αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών. Σε δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρει πως «η Ε.Ε. και το ΔΝΤ περιμένουν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4,2% το 2013, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος περιμένει συστολή 4,6%. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί η ύφεση γι αυτόν τον χρόνο, να είναι κάτω από 4%».Το πρακτορείο, εκτιμώντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου αναφέρει πως η μείωση της ύφεσης στην Ελλάδα πέρα από τις προβλέψεις των δανειστών, θα οφείλεται στην άνοδο του τουρισμού στη χώρα.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις