ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ- ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
387 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013
10:52

Ένα βήμα πιο κοντά στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο Βόρεια Ιόνιο και την Νότια Κρήτη έχει φτάσει η νορβηγική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες, καθώς η επεξεργασία των στοιχείων οδεύει προς το τέλος της και θα αρχίσει η χάραξη των οικοπέδων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φουντώνει η φημολογία πως στο ζήτημα των ελληνικών πετρελαίων έχει εμπλακεί γαλλική εταιρεία- κολοσσός.

Στο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, έδωσε το παρών ο διευθυντής της νορβηγικής εταιρείας PGS που έχει αναλάβει τις έρευνες και αν και δεν προέβη σε εκτιμήσεις σχετικά με το πιθανό μέγεθος των κοιτασμάτων, τόνισε πως η επεξεργασία των στοιχείων για τα ελληνικά κοιτάσματα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο με τρεις μήνες ερμηνείας των δεδομένων.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η χάραξη των οικοπέδων για τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως ενδιαφέρουσες και στη συνέχεια αφού εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως θα ακολουθήσει ο αδειοδοτικός γύρος παραχωρήσεων, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, φουντώνουν οι φημολογίες για ενδιαφέρον της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Total, η οποία φέρεται να αγόρασε το συνολικό πακέτο των δεδομένων που επεξεργάζεται η PGS για τα ελληνικά κοιτάσματα. Επισημαίνεται πως η γαλλική εταιρεία έχει ήδη εμπλακεί ενεργά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχοντας κερδίσει την εκμετάλλευση δύο οικοπέδων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις