ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
388 αναγνώστες
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013
10:55

Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απάντησε ξανά η τουρκική αστυνομία σε ομάδες διαδηλωτών που βγήκαν για άλλη μία νύχτα στους δρόμους μετά τον θάνατο του 22χρονου, Αχμέτ Ατακάν, κατά την διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στην Αντιόχεια.  Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη νέα διαδήλωση που έγινε στο Καντίκοϊ (Χαλκηδόνα) και στο Σαρίγκαζί, στην ασιατική πλευρά, αλλά και στο Γκαζί Μαχαλεσί στην ευρωπαϊκή πλευρά. Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, έγιναν αρκετές προσαγωγές διαδηλωτών ενώ η ένταση κράτησε μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

Στις διαδηλώσεις, οι οποίες απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους, κυριαρχούσαν συνθήματα για τον 22χρονο Ατακάν και τους άλλους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδήλωσεων εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν. Τα κινήματα και οι πολίτες που πήραν μέρος στο κύμα αντιδράσεων για την πλατεία Ταξίμ, που είχε καταλήξει σε τσουνάμι διαδηλώσεων εναντίον του Ερντογάν, έχουν «προσμετρήσει» τον θάνατο του Ατακάν στην Αντιόχεια στους άλλους πέντε θανάτους διαδηλωτών το καλοκαίρι.

Ο 22χρονος έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια διαδήλωσης συμπαράστασης σε φοιτητές στην Άγκυρα που αντιδρούν στην κατασκευή δρόμου που θα περνάει μέσα από τους κήπους του Πολυτεχνείου της τουρκικής πρωτεύουσας. Οι συνθήκες του θανάτου του είναι θολές και οι αντικρουόμενες αναφορές γύρω από το περιστατικό ενισχύουν το κλίμα έντασης: Η πλευρά των διαδηλωτών υποστηρίζει ότι ο Ατακάν τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από δοχείο δακρυγόνου, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Ατακάν έπεσε από την οροφή κτηρίου.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις