ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΗΠΑ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ
473 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013
11:07

 

Ακραίοι ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα είναι οι μισοί και πλέον αντάρτες που μάχονται στη Συρία κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Αυτό το υποστηρίζει όχι καμία ρωσική εφημερίδα, αλλά το βρετανικό ινστιτούτο άμυνας IHS Jane’s που βασίζει τη μελέτη του σε συνομιλίες ανταρτών και υποκλοπές στοιχείων Δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου, μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph περίπου 100.000 είναι οι αντάρτες που πολεμούν κατά του Άσαντ στη Συρία, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε 1.000 διαφορετικές οργανώσεις από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος, πριν από δυόμιση χρόνια.

Οι οργανώσεις αυτές ανταγωνίζονται η μία την άλλη για τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα τους σφάζοντας ανθρώπους και εκτελώντας μικρά παιδιά. Πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για εισαγωγή πληρωμένων δολοφόνων με αμοιβή κατά «κεφάλι».  Εμπειρογνώμονες του IHS Jane's εκτιμούν ότι περίπου 10.000 από αυτούς είναι τζιχαντιστές που μάχονται στους κόλπους οργανώσεων, οι οποίες συνδέονται με την Αλ-Κάιντα και 30.000 με 35.000 είναι ισλαμιστές, μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων. Ένα από τα βασικά παρακλάδια της Αλ-Κάιντα είναι η Αλ-Νούσρα που την Κυριακή ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σε τρία χωριά αλαουιτών κοντά στην πόλη Χόμς, κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους πέντε ημέρες νωρίτερα.

«Η εξέγερση κυριαρχείται πλέον από οργανώσεις που έχουν τουλάχιστον μια ισλαμική άποψη για τον πόλεμο», σύμφωνα με τον Τσαρλς Λίστερ, ο οποίος συνέταξε τη μελέτη αυτή. «Εάν οι Δυτικοί εμφανίζονται να μην ενδιαφέρονται για την ανατροπή του 'Ασαντ, οι μετριοπαθείς ισλαμιστές είναι πιθανό να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο των εξτρεμιστών», προειδοποίησε ο Λίστερ. Η μελέτη δεν βασίζεται σε καταγραφή γεγονότων αλλά σε συνομιλίες ανταρτών και σε εκτιμήσεις υπηρεσιών πληροφοριών, μεταξύ των οποίων και οι Βρετανικές. Δικαιώνει δε απόλυτα τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος από την πρώτη στιγμή συνέδεσε τους αντικαθεστωτικούς με την Αλ-Κάιντα και αποκάλεσε «ψεύτη» τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζόν Κέρι, ο οποίος δεν «έβλεπε» καμία διασύνδεση

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις