ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


SPIEGEL: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ
368 αναγνώστες
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013
12:12

 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πίσω από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε βελγική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών (Belgacom ), με πελάτες την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, βρίσκονται οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Το περιoδικό επικαλείται για άλλη μια φορά στοιχεία από το «βαθύ λαρύγγι» των αμερικανών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν,

Πρόκειται, κατά το Spiegel, για την επιχείρηση με κωδική ονομασία «Επιχείρηση Σοσιαλιστής» με στόχο την «καλύτερη εκμετάλλευση της Belgacom» και τη βελτίωση της κατανόησης της δομής λειτουργίας της εταιρείας. Η Belgacom από την πλευρά της έχει απευθύνει στις βελγικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τον πρωθυπουργό της χώρας Έλιο ντι Ρούπο να κάνει λόγο για «παραβίαση της αξιοπιστίας της εταιρείας».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Spiegel η επίθεση είχε στόχο εργαζόμενους της Belgacom με κάποιους από αυτούς να έχουν «καλή πρόσβαση» σε σημαντικά τμήματα της δομής της εταιρείας. Το περιοδικό αναφέρει, τέλος, ότι αν και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δεν έχουν ημερομηνία, εκτιμάται ότι η παρακολούθηση είχε ξεκινήσει από το 2010. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, πάλι το Spiegel, είχε γράψει ότι πρωταρχικός στόχος του δικτύου παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας NSA ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις