ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
399 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013
11:16

 

"Σκόπια: Ομάδα κατασκόπων φέρονται να συνδέονται με ελληνικές μυστικές υπηρεσίες" "Ομάδα 22 ατόμων, είναι ύποπτα για κατασκοπεία και για υποτιθέμενη πώληση πληροφοριών υψηλής ασφαλείας σε ξένες υπηρεσίες." "Οι υπόνοιες στρέφονται προς τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες γιατί σύμφωνα με ένα από τους επικεφαλής της ομάδας των ‘κατασκόπων’ πραγματοποιούσε τακτικές συναντήσεις με ξένες υπηρεσίες στον ελλαδικό χώρο. Ως σύνδεσμος αναφέρεται ένας πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων, είναι επίσης γνωστός ως αδελφός του εισαγγελέα για τη διερεύνηση μιας ποινικής υπόθεσης «Likuidimi».

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας,  ο πρώην κατάσκοπος του νοτιοσλαβικού κράτους είχε αρκετές συναντήσεις με ξένους πράκτορες σε τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής. Παρείχε πληροφορίες , έγγραφα και υλικά τα οποία πωλούσε και αυτά αναφέρονταν σε ονόματα δημόσιων προσώπων που συνδέονταν με κρατικές και θεσμικές εκδηλώσεις που γίνονταν στα Σκόπια. Στη δράση της σκοπιανής αστυνομίας συνελήφθησαν 17 άτομα χθες, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται και μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Ζόραν Μποζινόβσκι.

Ανεπίσημα αναφέρονται οι συλλήψεις του Μάριαν Ματζόφσκι, επικεφαλής του γραφείου  του προέδρου του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόφσκι, ο οποίος ήταν  και μέλος ενός οργανισμού για ξέπλυμα χρήματος, ο Βάνε Τσβετάνοφ, πρώην αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001, ο Γκόραν Στόϊκοφ, δημοσιογράφος, ο Ζόραν Μποζινόβσκι δημοσιογράφος, ο Άσε Ντιμέφσκι, πρώην υπάλληλος της Αντικατασκοπείας και άλλα ονόματα ανθρώπων που είναι υπάλληλοι στο υπουργείο Εσωτερικών, Άμυνας και άλλους τομείς.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ομάδα λειτουργούσε ως παράλληλη μυστική υπηρεσία."

Την παρούσα περίοδο το Νότιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και ειδικότερα η κυβέρνηση Γκρουέβσκι βρίσκεται σε δυσχερή θέση καθώς καταρρέει η τοπική οικονομία ενώ οι Ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος του ονόματος βαθμιαία επικρατούν στη διεθνή κοινότητα. Παραλλήλως σε κρίσιμο επίπεδο βρίσκονται και οι συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ενώ το Αλβανικό στοιχείο στα Δυτικά Βαλκάνια έχει πλήρως στοχοποιήσει τα Σκόπια (αλλά και το Μαυροβούνιο και εμμέσως την Ελλάδα).

Περαιτέρω η διακυβέρνηση των ΗΠΑ, διάκειται μάλλον ουδέτερη-αρνητική ως προς τον Γκρουέφσκι ενώ οι περισσότερες χώρες της ΕΕ τον έχουν εγκαταλείψει ως πολιτική προσωπικότητα. Υπό αυτές τις συνθήκες μια προβοκάτσια ολκής στήνεται από τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδος με σκοπό να "ανυψωθεί" το πολιτικό προφίλ του Γρουέφσκι, αλλά και να τορπιλιστούν οι συνομιλίες για το ζήτημα του ονόματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των ονομάτων που κατηγορούνται για κατασκοπεία είναι πρώην στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων οι οποίοι είχαν απολυθεί για πολιτικούς - κομματικούς λόγους τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων βασιζόμενα σε κυβερνητικές διαρροές, υποστηρίζουν ότι οι Σκοπιανοί πράκτορες είχαν ως ένα από τους κύριους σκοπούς τους να "συνδέσουν" τις Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με τις Σκοπιανές Ισλαμικές κοινότητες.

Είναι η τρίτη φορά σε τρία χρόνια που ο κρατικός μηχανισμός των Σκοπίων προσπαθεί προβοκατόρικα να συνδέσει τους Ισλαμιστές στη χώρα αυτή με την Ελλάδα, υπονοώντας σαφέστατα ότι οι αποσταθεροποιητικές κινήσεις των Ισλαμιστών προκαλούνται από την Αθήνα, τη στιγμή που είναι επιβεβαιωμένο από αξιόπιστες πηγές και έρευνες -που έχουν αναφερθεί και στο παρόν ιστοχώρο- ότι οι εξτρεμιστές Ισλαμιστές στη ΠΓΔΜ ελέγχονται από την μία πλευρά από τη Σαουδική Αραβία (Γουαχαμπιστές) και από την άλλη από το Κατάρ (Μουσουλμανική Αδελφότητα) ενώ το Τουρκικό-Ισλάμ έχει εισχωρήσει για τα καλά στα Σκόπια έχοντας δημιουργήσει εντυπωσιακή υποδομή με τη βοήθεια ΜΚΟ και του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τέλος, το γεγονός ότι επί εβδομάδες είχε προαναγγελθεί η σύλληψη "κατασκόπων" που συνδέονται με την Ελλάδα, επιπροσθέτως ενδυναμώνει την άποψη περί προβοκάτσιας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Νίμιτς και ορισμένων άλλων Ελληνικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με Βαλκανικά θέματα.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις