ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΗΤΑΝ Η Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ.
307 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013
11:15

 

Στο παρά πέντε γλύτωσε ο Α. Σαμαράς την έκρηξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και την απόλυτη συντριβή της κυβέρνησης που καλλιεργούσε και προεξοφλούσε πώς η Χρυσή Αυγή θα χαρακτηρισθεί «εγκληματική οργάνωση» και θα… «τελειώνουμε». Η απόφαση προφυλάκισης του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου έδωσε οξυγόνο στην κυβέρνηση. Αποδείχθηκε ωστόσο πως πρόκειται για πολιτικές διώξεις κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης».

Αυτό πέρασε και στη συνείδηση πολλών Ελλήνων, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούσαν μία απίστευτη προπαγανδιστική επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση να δίνει το τέμπο και τα συστημικά ΜΜΕ να… εκτελούν. Στην Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται ο κ. Σαμαράς έμαθε για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου και η καρδιά του ήρθε στη θέση της μετά το απίστευτο στραπάτσο λίγες ώρες πριν με την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.

Αν και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αποφυλακίζονταν δεν θα ήξερε που να κρυφτεί. Ήδη, τα μηνύματα που έρχονταν από την Κομισιόν και Ευρωπαικές πρωτεύουσες, αλλά και εισέπραττε από τους Αμερικανούς ενώ ήταν στην Ουάσιγκτον ήταν συντριπτικά. Μιλούσαν για αστείους και επιπόλαιους χειρισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης που θα ενίσχυαν την Χρυσή Αυγή ενώ επιδιώκονταν το αντίθετο.

Και στο εσωτερικό πάντως η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Οι βουλευτές της Ν.Δ. ήταν έτοιμοι να απασφαλίσουν και να αρχίσουν να τα «χώνουν» για τους χειρισμούς Δένδια και Αθανασίου. Παρέμειναν σιωπηλοί παρά τον αιφνιδιασμό. Διακινήθηκαν ακόμη και σενάρια παραιτήσεων των δύο υπουργών. Στο ΠΑΣΟΚ έμειναν αποσβολωμένοι. Ο Πρόεδρος του Ευ. Βενιζέλος έχει δείξει απίστευτο μένος κατά της Χρυσής Αυγής και όσων την ψήφισαν. Δήλωνε δικαιωμένος γιατί είχε ξεκινήσει τον αγώνα να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Έφτασε λίγο πριν τη… μετωπική με τον ασυγκράτητο χαρακτήρα του. 

Όλο αυτό το κλίμα φαίνεται πώς λειτούργησε για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με μία επιχείρηση σύνδεσης του με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι ισχυρισμοί είναι ότι ο «πυρηνάρχης» Πατέλης επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής λίγο μετά τη δολοφονία. Κάτι πάντως που δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση του κ. Μιχαλολιάκου.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα νωρίς το πρωί και η Χρυσή Αυγή. Χαρακτηρίζει την προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου «παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και υπαγορευμένη από ξένα κέντρα εξουσίας». Μπορεί πάντως η κυβέρνηση να απέφυγε την κατάρρευση, δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο πώς η υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρώτες δημοσκοπήσεις.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις