ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
347 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013
11:16

Έκκληση προς τις ΗΠΑ να επιλύσουν το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό, που έχει προκαλέσει την διακοπή της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, προειδοποιώντας για ζοφερές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το σημερινό αδιέξοδο πλήττει ήδη τις αγορές και ενδέχεται να επιδεινωθεί. «Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου το δολάριο θα πωλείται και το γιεν θα αγοράζεται», είπε.

Το γιεν έχει ήδη εκτοξευθεί σε υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου, καθώς οι αγορές καταφεύγουν στο «ασφαλές καταφύγιο» του ιαπωνικού νομίσματος. Η πτώση του δολαρίου θεωρείται αρνητική για τους ιάπωνες εξαγωγείς, που αποτελούν τη βασική κινητήριο δύναμη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, καθώς διαβρώνει τα επαναπατρισθέντα κέρδη τους.

Όμως, «η αίσθησή μου είναι ότι το όριο του χρέους θα έχει σημαντικές επιπτώσεις διεθνώς», είπε ο Τάρο Άσο, αναφερόμενος στην προθεσμία της 17ης Οκτωβρίου, εντός της οποίας οι Αμερικανοί νομοθέτες θα πρέπει να αυξήσουν το ανώτατο όριο δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης. «Αν δεν επιλυθεί γρήγορα, θα δούμε διάφορες συνέπειες», προειδοποίησε.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις