ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


FINANCIAL TIMES
307 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013
11:53

Κατηγορίες για πολυεκατομμυριούχους κερδοσκόπους οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι διόγκωσαν ή και δημιούργησαν την ελληνική κρίση εκτοξεύουν οι Financial Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το κατάφεραν «σφυροκοπώντας τις τιμές των ομολόγων της και τώρα περιλαμβάνονται ανάμεσα στους πλέον αισιόδοξους και σημαντικούς παίκτες στην ελληνική αγορά».Σε δημοσίευμα τους, οι Financial Times αναφέρονται στην πρόσφατη συνάντηση για την συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της Ελλάδας και στις συναντήσεις που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με επιχειρηματίες όπως ο Jamie Dimon της JPMorgan αλλά και τον John Paulson.

Οι λόγοι σύμφωνα με τους FT για τους οποίους ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες και επενδυτές είναι σαφείς: «Τα hedge funds – που κάποτε κατηγορήθηκαν ότι διόγκωσαν ή και δημιούργησαν ακόμη, την ελληνική κρίση χρεών σφυροκοπώντας τις τιμές των ομολόγων της- περιλαμβάνονται σήμερα ανάμεσα στους πλέον αισιόδοξους και σημαντικούς παίκτες στην ελληνική αγορά. Η Ελλάδα, με 1,4 ανέργους, αποδεικνύεται ότι είναι η «γη της ευκαιρίας» για τους χρηματοπιστωτικούς κερδοσκόπους».

«Ο κίνδυνος για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη»

Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρονται και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες και αναφέρονται στις πρόσφατες δηλώσεις του John Paulson περί επενδύσεων τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ωστόσο το δημοσίευμα τονίζει ότι ο κίνδυνος παραμένει υψηλός καθώς τα ελληνικά ομόλογα υπέστησαν μεγάλη πτώση στις τιμές τους το καλοκαίρι, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Το δημοσίευμα κλείνει, τονίζοντας πως «η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είναι κρίσιμο δομικό στοιχείο της προθυμίας των περισσότερων hedge funds να τοποθετηθούν στη χώρα, υποστηρίζει σε ιδιωτική συζήτηση επικεφαλής ενός εξ αυτών. Το φλερτ του κ. Σαμαρά με τα hedge funds μπορεί να είναι ασυνήθιστο, δεν είναι όμως αδικαιολόγητο».

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις