ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.
314 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013
11:14

Σαφείς προειδοποιήσεις για τις συνέπειες από μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών στις Η.Π.Α. εξαπέλυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας. «Αν επρόκειτο να έχουμε ένα ατύχημα στο αμερικανικό χρέος, αυτό θα αποτελούσε, όπως είπε το ΔΝΤ, έναν κεραυνό για τις χρηματαγορές. Θα προκαλούσε εξαιρετικά βίαιες και βαθιές παγκόσμιες αναταράξεις», σημείωσε σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Le Figaro», ο Κριστιάν Νουαγέ.

Παράλληλα, εξήγησε πως η ανακοίνωση της Ομάδας των Είκοσι (G20), η οποία συνεδρίασε αυτό το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα και κάλεσε την Ουάσινγκτον να άρει το αδιέξοδο, είχε στόχο «να κάνει την αμερικανική κοινή γνώμη να αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα από ένα μπλοκάρισμα τέτοιου τύπου». «Ένα μπλοκάρισμα διαρκείας της αμερικανικής κυβέρνησης θα επέφερε «μείωση της εμπιστοσύνης και αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και αυτό θα αποτελούσε σοβαρή τροχοπέδη για την αμερικανική ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Αν το Κογκρέσο δεν προχωρήσει σε αύξηση του ορίου του χρέους πριν από τις 17 Οκτωβρίου, οι Η.Π.Α. κινδυνεύουν να βρεθούν πολύ γρήγορα σε αδυναμία να εκπληρώσουν ορισμένες από τις δεσμεύσεις τους.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις