ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΜΙΣΘΩΝ
483 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013
10:54

Να «παζαρέψει» το μέγεθος του νέου πακέτο βοήθειας που θα καλύπτει τις ταμειακές ανάγκες της Ελλάδας ως το 2016 ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματικός σκοπός της επισκέψεως του προέδρου του euro working group, Τόμας Βίζερ, στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πολύωρες συναντήσεις του κοινοτικού αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό και με τον Γιάννη Στουρνάρα, μπήκαν οι βάσεις για το νέο δάνειο που σχεδιάζεται να δοθεί στη χώρα μας και το οποίο, αν και δεν θα ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ, θα συνοδεύεται με αυστηρούς όρους και ανταλλάγματα.

Σε πρώτη φάση πάντως, ο κ. Βίζερ φαίνεται πως κάνει δεκτό ότι η Ελλάδα θα βρει τρόπο να καλύψει τουλάχιστον τα 4-4,5 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, είτε αυτό συμβεί με αναβολή του χρόνου αποπληρωμής των «ομολόγων Αλογοσκούφη» τα οποία λήγουν τον ερχόμενο Μάιο, είτε με άλλον τρόπο ή με μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που θα αποφασίσουν να προσφέρουν οι δανειστές.

Πιέζει όμως για μέτρα που θα αποσαφηνιστούν ως τον Δεκέμβριο, ώστε να καλυφθεί με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις και μειώσεις συντάξεων και μισθών το όποιο δημοσιονομικό «κενό» προκύψει στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις