ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΕΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
380 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013
11:10

Με επιστροφή σε τουρκικό έδαφος όσων μαχητών έχουν υποχωρήσει και νέο ένοπλο αγώνα απειλεί την Άγκυρα το κουρδικό PKK, εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν αναζωογονήσει την πορεία διαπραγματεύσεων για ειρήνευση.  Το PKK κατηγορεί επίσης την Άγκυρα πως στηρίζει ισλαμιστές αντάρτες στη βόρεια Συρία ώστε να υποσκάψουν τη θέση των Κούρδων αντικαθεστωτικών.  O δεύτερος τη τάξει στο PKK (μετά τον φυλακισμένο Οτζαλάν) Τζεμίλ Μπαγίκ είπε στο Reuters, μιλώντας από τα Όρη Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, πως οι αντάρτες είναι έτοιμοι να πάρουν ξανά τα όπλα εάν η Άγκυρα δεν κάνει βήματα στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Η διαδικασία έχει σταματήσει» είπε ο Μπαγίκ στο βρετανικό πρακτορείο. «Είτε θα δεχθούν βαθιές και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με το κουρδικό κίνημα, είτε θα γίνει εμφύλιος στην Τουρκία» είπε. Ως όρους ανέφερε τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης του Οτζαλάν, τη διασφάλιση συνταγματικών αλλαγών και τη συμφωνία σε τρίτη ομάδα που θα εποπτεύει τη διαδικασία. Από την έναρξη της διαδικασίας, ένοπλες ομάδες Κούρδων ανταρτών είχαν αρχίσει να αποσύρονται από την τουρκική επικράτεια, περνώντας τα σύνορα προς το Νότο.

«Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε τις ομάδες πίσω στο "βόρειο Κουρδιστάν" (σσ: τις κουρδικές περιοχές στη νότια Τουρκία) εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τους όρους μας» είπε ο Μπαγίκ. Η κατεύθυνση που θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις, είπε, «θα φανεί στις επόμενες ημέρες».

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις