ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


SÜDDEUTSCHE ZEITUNG: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ 40% ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ"
419 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013
10:50

Οι Έλληνες είναι σχεδόν κατά 40% φτωχότεροι από ότι πριν από πέντε χρόνια υποστηρίζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σημειώνοντας ταυτόχρονα τους φόβους για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα σπίτια τους από την «επιδρομή» ξένων funds.

«Το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο κατά 29,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία). Εάν το ίδιο διάστημα ληφθεί υπόψη και ο τρέχον πληθωρισμός, το μείον φθάνει στο 40%. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οι κοινωνικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 26%. Αυτό επιβαρύνει την κατανάλωση, η οποία αντιστοιχεί στα τρία τέταρτα του ΑΕΠ της χώρας».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Εν τω μεταξύ οι τιμές των ακινήτων έχουν καταβαραθρωθεί. Οι επενδυτές το έχουν ανακαλύψει. Όποιος φέρει αρκετά χρήματα μπορεί να υπολογίζει σε μια άδεια παραμονής», λέει ο Στέφανος Ησαΐας από τον κρατικό οργανισμό «Invest in Greece». «Πολλούς Έλληνες οι υποσχέσεις αυτές, όμως, μάλλον τους φοβίζουν παρά τους δημιουργούν ελπίδες. Φοβούνται για τις περιουσίες τους, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τους νέους φόρους των ακινήτων».

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις