ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ;;;
445 αναγνώστες
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013
12:10

Αναμφίβολα η Χώρα μας διέρχεται μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της και το ερώτημα του τίτλου του άρθρου είναι επίκαιρο δυστυχώς στις μέρες μας. Αφορμή λοιπόν μου δίνει για να γράψω τις λίγες αυτές γραμμές, ένα εμπεριστατωμένο άρθρο με τίτλο: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… που δημοσιεύθηκε σε ομογενειακή ιστοσελίδα. Θα σταθώ σε τρια δυνατά σημεία του άρθρου:

 1. Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων το άρθρο: Μέσα από αυτή την κρίση φαίνεται ότι η Ελλάδα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από οποιοδήποτε σχέδιο κοινωνικής πολιτικής παραγκονίζοντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες με πρώτους χαμένους τα ΑΜΕΑ για τα οποία αδιαφορεί Πρωθυπουργός, Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Εργασίας.

Πράγματι διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ενώ από αυτή την κρίση θα μπορούσαμε να βγούμε δυνατότεροι, αντ’ αυτού πυροβολούμε αδιακρίτως τα Άτομα με Αναπηρία που μπορούσε η φιλελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία μας να τα αξιοποιήσει ως εργατικό δυναμικό ισάξιο του κοινωνικού μας ιστού.  Ομιλούμε όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, για κεκτημένα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, συμβόλαια με το λαό (χωρίς αντίκρυσμα), που αυτά τα θυμούνται κάθε 4 χρόνια ή όποτε τέλος πάντων σφυρίξει η βασιλομήτωρ Τρόϊκα ότι θέλει εκλογές!!!

2. Προχωρώντας το άρθρο συνεχίζει: Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα η λάθος πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στην  κατάρρευση των κοινωνικών δικαιωμάτων  και στην ισοπέδωση τους προς τα κάτω. Η εξίσωση, όμως των πολιτών προς τα κάτω δεν είναι δικαιοσύνη, είναι οπισθοδρόμηση προς την αδικία και την δυστυχία.

Σωστά τα λέει ο αρθρογράφος, αλλά δυστυχώς πρέπει να τον κατεβάσω από τη Χώρα της ουτοπίας που βρίσκεται και που γράφοντας αυτά πιστεύει ότι κάποιος θα τον ακούσει. Δεν λέω δικαίως ο άνθρωπος να έχει αυτή την άποψη. Αλλά εάν τον άκουγαν κάποιοι, η ανεργία στον Αναπηρικό χώρο δεν θα ακουμπούσε το 30% και η Ελλάδα δεν θα θρηνούσε σαν Χώρα κοντά 4.000 θανάτους από αυτοκτονίες, ούτε και οι άστεγοι ούτε οι πεινασμένοι θα αυξάνονταν με γοργούς ρυθμούς και δεν θα περιμέναμε το θάνατο ενός νέου ανθρώπου από τον καλλιτεχνικό χώρο, για να κουνηθεί το πολιτικό σύστημα και να βγάλει αντανακλαστικά τα οποία πολύ γρήγορα ξεθώριασαν.

3. Σε άλλο σημείο προτρέπει την Κυβέρνηση: Ένα καλό βιβλίο για να διαβάσει η κυβέρνηση είναι το βιβλίο του Ανταμ Σμίθ “Ο πλούτος των Εθνών” το οποίο δεν συνιστά μόνο μια επίθεση εναντίον των κρατικών παρεμβάσεων που περιόριζαν την ανθρώπινη ελευθερία, αλλά παρουσιάζει παράλληλα μια ισχυρότατη επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητα της υιοθέτησης κοινωνικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του κράτους σε τομείς όπως της παροχής παιδείας, δημόσιας υγείας, μέτρων ασφάλειας για τους εργαζόμενους, προστασία από την αυθαιρεσία των εργοδοτών και άλλα πολλά.  

Να γελάσω τώρα ή μετά; Ποιος να διαβάσει και τι; Βιβλίο που αναφέρεται για πρωτοβουλίες υπέρ της κοινωνίας; Χλωμό το κόβω σε αυτήν την Κυβέρνηση που παίρνει εγκρίσεις από τις Βρυξέλλες για το αν ο Ελληνικός λαός επιτρέπεται (που λέει ο λόγος) να πιει νερό. Τα μόνα βιβλία που αντέχουν να διαβάσουν είναι τα κόμικς και αυτό γιατί μέχρι εκει η νοοτροπία τους φτάνει…

Από τα παραπάνω σχόλιά μου διακρίνω ότι απέχουμε πολύ από την κοινωνία της ανθρωπιάς και την προσέγγιση στο στόχο αυτό μπορούμε να την πετύχουμε με το πάντρεμα όλων των ιδεολογιών μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, γεφυρώνοντας τις όποιες διαφορές πετυχαίνοντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για τον καθένα από εμάς προσωπικά.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΕΛΙΟΣ   

Πηγή: http://vadizw.wordpress.com

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις