ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
472 αναγνώστες
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013
12:20

Αν έχω καταλάβει καλά (από αυτά που ακούμε αυτές τις μέρες), το υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει (βεβαιώνει) φόρο ακινήτων αξίας 3,5 δισ. ευρώ προκειμένου να εισπράξει 2,9 δισ. ευρώ (ή κάτι τέτοιο). Βάλτε στην άκρη αυτά που λένε ορισμένοι κακοπροαίρετοι, ότι πάλι οι υπόλοιποι από εμάς θα πληρώσουν, διότι κάποιοι άλλοι δεν θα πληρώσουν. Δεν το κοιτάω από αυτή την πλευρά, που έτσι και αλλιώς πιστεύω ότι είναι λάθος.

Το ζητούμενο σε αυτή την εξίσωση είναι ότι το υπουργείο το ίδιο αναμείνει, αν όλα πάνε καλά, να μην πληρώσουν οι πολίτες αυτής της χώρας περίπου 600 εκατ. ευρώ. Επαναλαμβάνω, συνειδητά εκτιμώ ότι πάρα πολλοί πολίτες αυτής της χώρας θα έχουν πρόβλημα και δεν θα πληρώσουν. Αυτό επίσης σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα πολλοί από αυτούς τους πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με την εφορία και θα τους ζητηθεί ο λόγος. Πολλοί από αυτούς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμώ ότι δεν θα γλιτώσουν από την εφορία και νομικά θα έχουν κάποιου είδους πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να μην πληρώσει την τράπεζα, αλλά η εφορία είναι ακατανίκητος αντίπαλος. Αλλά επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν και ας έχουν πρόβλημα με την εφορία. Που επίσης σημαίνει ότι αυτοί οι πολίτες δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και το πιο πιθανό είναι ότι σε κάποια φάση θα είναι παντελώς αποκλεισμένοι από την καθημερινότητα αυτής της χώρας, ειδικά αν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια επιχείρηση κτλ.

Καθώς  όμως κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι πολίτες θα είναι εκτός συστήματος (off-line), όλο και δυσκολότερο -να μην πω απίθανο- θα είναι αυτοί οι πολίτες να μπορούν να επανέλθουν στην νομιμότητα. Και με ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας εκτός συστήματος, καθημερινότητας και νομιμότητας για πάρα πολύ καιρό, πως θα μπορεί αυτή η χώρα πότε να πάρει τα πάνω της και στο μέλλον και να έχουμε ελπίδα για αύξηση τους βιοτικού μας επίπεδου;; Πως μπορεί να αυξήσουμε την παραγωγή μας, αν τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην παραγωγική διαδικασία;

Δεύτερο ερώτημα, πως θα επιλυθεί αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, όταν αυτοί που σήμερα πλήρωσαν, θα λένε να μην τους διαγράψουμε τίποτα, διότι εμείς δεν ήμασταν κορόιδα που πληρώσαμε; Με τόσο πολύ κόσμο εκτός νομιμότητας στο μέλλον, πως θα μπορεί αυτή η χώρα να πάει μπροστά, να γιατρευτεί και να επιβιώσει;

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις