ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
357 αναγνώστες
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013
09:09

Το Ισραήλ απέρριψε το Σάββατο τις αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν έχει σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, επισημαίνοντας παράλληλα πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πρέπει να καταργηθεί. Υψηλόβαθμο στέλεχος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Ιράν τόνισε ότι η χώρα έχει σταματήσει τη διύλιση του ουρανίου πάνω από το 5% που απαιτείται για τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς διαθέτει ήδη το 20% του εμπλουτισμένου καύσιμου που χρειάζεται για τον ιατρικό ερευνητικό αντιδραστήρα στη Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Το θέμα γύρω από το εάν το Ιράν σταμάτησε στο 20% είναι άσχετο», δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος. «Ακόμα κι αν το Ιράν σταματήσει τον εμπλουτισμό στο 20%, εξακολουθεί να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να περάσει από το 3,5% εμπλουτισμού, στο 90% μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες», πρόσθεσε. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει την πλήρη ακύρωση του ιρανικού στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος και μέχρι να επιτευχθεί αυτό, οι κυρώσεις θα πρέπει να ενταθούν», κατέληξε.

Το Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις – τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία - δήλωσαν ότι οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν αυτόν το μήνα στη διάσκεψη της Γενεύης ήταν θετικές και εποικοδομητικές. Οι διαπραγματεύσεις πρόκειται να συνεχιστούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Στη διάσκεψη παρευρέθη για πρώτη και ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί -από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από μερικούς μήνες- και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να επιλύσει το πυρηνικό ζήτημα, ώστε να εξασφαλίσει μια χαλάρωση των κυρώσεων, οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά την οικονομία της χώρας.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις