ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Η ΚΙΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
454 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013
11:01

Για πρώτη φορά η Κίνα φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπη με την τρομοκρατία και μάλιστα την ισλαμική ύστερα από τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το χθεσινό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πλατεία Τιενανμεν όπως θεωρείτο αρχικά. Πιο ειδικά ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες  έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο πριν καταλήξει σε μία από τις αρχαίες πέτρινες γέφυρες που αποτελούν είσοδο της «Απαγορευμένης Πόλης» και τυλιχτεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκτός από τους επιβαίνοντες και δύο τουρίστες, ενώ ακόμη 38 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Τώρα οι κινεζικές αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι το αυτοκινητικό δυστύχημα δεν ήταν ένα τροχαίο αλλά επίθεση Ουιγόρων αυτονομιστών στην καρδία της Κίνας στο Πεκίνο.

Οι Ουιγόροι είναι τουρκογενής εθνική ομάδα μουσουλμάνοι οι οποίοι κατά το 80% κατοικούν στην επαρχία  Xinjiang διεκδικώντας την αυτονομία τους.  Η κινεζική Αστυνομία έχει πραγματοποιεί αδιάκοπους ελέγχους σε οχήματα αλλά και ξενοδοχεία προσπαθώντας να ανακαλύψει τα ίχνη ππου άφησαν πίσω τους οι δύο η τρείς καμικάζι, προκειμένου να διαπιστώσει με στοιχεία ότι επρόκειτο για Ουιγόρους. .Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters και επικαλούμενο πηγή από την Κίνα η οποία γνωρίζει καλά το θέμα αναφέρει πως «επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση αυτοκτονίας». Όπως αναφέρει το Reuters υπήρξαν και στο παρελθόν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κίνα αλλά και το Πεκίνο αλλά από άτομα και με προσωπικά κίνητρα, αλλά καμία από αυτές δεν είχε στοχεύσει την «¨καρδιά» της Κίνας όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε εχθές.

Η Κίνα έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τους Ουιγόρους αυτονομιστές για επιθέσεις στην επαρχία Xinjiang οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο κράτος με την επωνυμία Ανατολικό Τουρκεστάν. Η Τουρκία βρίσκεται κοντά στο συγκεκριμένο τουρκογενές φύλο ενώ η ΜΙΤ έχει δραστηριοποιηθεί και αυτή στην περιοχή απλώνοντας ένα μεγάλο δίκτυο υποστήριξης του αυτονομιστικού αυτού  κινήματος. Το 2009 τουλάχιστον 200 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις που είχαν γίνει στην πρωτεύουσα της επαρχίας Xinjiang μεταξύ Ουιγόρων και Κινέζων.

Το θέμα όμως που είναι και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ποτέ στο παρελθόν οι Ουιγόροι είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας. Το παραπάνω σημαίνει ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός  έχει κάνει την εμφάνισή του και στις τάξεις των μουσουλμάνων Ουιγούρων κάτι που καταδεικνύει  πως το κίνημα αυτό εξαπλώνεται παγκόσμια σε κάθε γωνιά της Γης.Εάν τελικά ισχύει αυτή η εκδοχή, που είναι και το πλέον πιθανό, είναι η πρώτη φορά που ισλαμιστές  κτυπούν την Κίνα αυτή τη φορά και μάλιστα σε ένα από τα σύμβολά της την  είσοδο της «Απαγορευμένης Πόλης», φέρνοντας την αναμέτρηση που διεξάγεται εδώ και καιρό σε νέα επίπεδα με παγκόσμιες διαστάσεις.

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις