ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
308 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013
10:01

 

Είναι πιθανό να συναφθεί μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πριν από την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 που διεξάγονται στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Πιστεύω ότι είναι πιθανό να καταλήξουμε σε μια συνεννόηση ή μια συμφωνία πριν από την ολοκλήρωση των συζητήσεων, αύριο βράδυ», σημείωσε ο Ζαρίφ.

Πάντως ο ιρανός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου «στο σύνολό του». «Δεν θα υπάρξει αναστολή του εμπλουτισμού στο σύνολό του, όμως μπορούμε να απαντήσουμε σε διάφορα ερωτήματα που βρίσκονται στο τραπέζι», σημείωσε ο ίδιος. Ο Ζαρίφ υπενθύμισε ότι το Ιράν, ικανοποιώντας το αίτημα της διεθνούς κοινότητας, ανέστειλε τον εμπλουτισμό ουρανίου το 2003 και το 2005 χωρίς να έχει «θετικά αποτελέσματα».

Στο μεταξύ «πρόοδοι σημειώνονται» στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Οι έξι χώρες ,ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, ξεκίνησαν τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα σήμερα. «Σημειώνονται πρόοδοι. Η εκπρόσωπος Άστον θα συναντηθεί με τον (ιρανό) υπουργό (Εξωτερικών, Μοχαμάντ) Ζαρίφ αύριο το πρωί ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για να επεξεργαστούν κάποια θέματα», δήλωσε ο Μάικλ Μαν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διπλωμάτες από τις έξι χώρες θα συναντηθούν νωρίς αύριο Παρασκευή το πρωί για να προετοιμάσουν τις συνομιλίες της Άστον με τον Ζαρίφ.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις