ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!
340 αναγνώστες
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013
09:15

 

Το ιδανικό σκεπτικό-σενάριο πάνω στο οποίο κινούνται οι εξελίξεις για τη σύμπηξη στρατηγικής σχέσης στον άξονα Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα είναι το εξής: Το Ισραήλ, που είναι περιτριγυρισμένο από μουσουλμανικές χώρες, κατά τεκμήριο εχθρικές προς αυτό, για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του πρέπει να συστρατευθεί σε πολλούς τομείς με την Κύπρο και την Ελλάδα, για να αποκτήσει έναν ασφαλή και ευρύ διάδρομο, ο οποίος θα λειτουργεί ως δίαυλος-σύνδεσμος που θα το ενώνει με την Ευρώπη. Για να γίνει δε αυτό θα πρέπει η ΑΟΖ της Κύπρου με αυτήν της Ελλάδας να επικαλύπτονται, για να υπάρχει φυσική συνέχεια των ΑΟΖ των τριών χωρών και να μη δημιουργηθεί μουσουλμανική λίμνη, με την ένωση των ΑΟΖ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό-πλαίσιο επιχειρηματολογούν οι μέντορες της τριπλής αυτής στρατηγικής σχέσης, για να πείσουν τους ιθύνοντες των τριών χωρών να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, αλλά και την κοινή γνώμη της Κύπρου και της Ελλάδας να υποστηρίξει μια τέτοια σχέση. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η Κύπρος θα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του εβραϊκού παράγοντα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, της κατασκευής και της απρόσκοπτης λειτουργίας του τερματικού υγροποίησης, και της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στη γραμμή ΑΟΖ Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας, εξελίξεις που προϋποθέτουν ότι η Τουρκία θα έχει αποδεχτεί μια σειρά από τετελεσμένα, όπως τα εξής:

-Απρόσκοπτη λειτουργία πλατφορμών εξόρυξης στα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στις εταιρίες Noble, Total, Eni, Kogas, Novatek,-οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου,- οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου,- κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας. Ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά ή, για την ακρίβεια, εξελίξεις στην κατεύθυνση που προαναφέραμε, την ίδια στιγμή υπάρχουν εξελίξεις που κινούνται σε μιαν εντελώς άλλη κατεύθυνση.Τι εννοούμε! Ο πανίσχυρος επιχειρηματικός όμιλος Ζορλού, που ανήκει σε οικογένεια εξισλαμισμένων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να πείσει κέντρα αποφάσεων στην Τουρκία και στο Ισραήλ να προβούν σε κινήσεις για να ξεπεραστούν τα πολιτικά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία και εκείθεν στην Ευρώπη.

Μάλιστα, για να γίνει λειτουργικό το ως άνω σχήμα και να καταστούν δυνατές η μεταφορά και η πώληση φυσικού αερίου από τα κυπριακά κοιτάσματα στην Τουρκία, θα επιδιωχθεί να βρεθεί λύση στο Κυπριακό με ταχύτατες διαδικασίες! Όσο για τους κύκλους που θα επιχειρήσουν -επιχειρούν ήδη- να πείσουν την Κύπρο και την Ελλάδα να αποδεχτεί τη «λύση», μην κουράζεστε, είναι οι ίδιοι που έφεραν το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν. Όσο για το περιεχόμενο της νέας λύσης, και πάλι μην κουράζεστε, είναι το ίδιο με το προαναφερθέν κατάπτυστο, ανεξαρτήτως της ονομασίας που θα του δοθεί. Αυτό που αλλάζει είναι οι ηγέτες που θα κληθούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Τότε ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Καραμανλής. Τώρα, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς!Ενα άλλο που επίσης αλλάζει είναι η κατάσταση της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τότε η Κύπρος ζούσε τη μέθη μιας στρατηγικής νίκης, που ήταν η είσοδός της στην Ε.Ε., και η Ελλάδα την παραζάλη των Ολυμπιακών Αγώνων και της συμμετοχής στην ευρωζώνη, που από τεράστια νίκη μετατράπηκε σε «αχίλλειο πτέρνα». Τώρα η Κύπρος και η Ελλάδα είναι δυο κράτη-αποικίες χρέους, με εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες να αντέξουν σε πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων και των μεγάλων συμφερόντων! Τότε οι Κύπριοι και οι Ελλαδίτες είχαμε το σθένος να πούμε και να στηρίξουμε ένα «όχι» και να γίνουμε δίχτυ προστασίας στα εθνικά μας συμφέροντα, σε ενδεχόμενο παραστράτημα των ηγετών μας.

Τώρα, παρασυρμένοι από την άμπωτη της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον στους δρόμους, με πρωτόγνωρη βαρβαρότητα, στο όνομα της υπερεθνικιστικής και της αριστερίστικης ορθοδοξίας! Με βάση όλα αυτά έρχεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ηγεσία και πολίτες εσμέν έτοιμοι, γιατί η κόλαση της Κύπρου νομοτελειακά είναι ζήτημα χρόνου να επεκταθεί και στην Ελλάδα και θα είναι πολύ σκληρότερη από την κόλαση της οικονομικής κρίσης που διάγουμε τα τελευταία χρόνια. Θα είναι μια ιδιότυπη μακροχρόνια σκλαβιά!!!

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις