ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
324 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013
08:01

 

ΝΟΤΑΜ  με την οποία "απαγόρευαν" την πρόσφατη άσκηση έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας ανοικτά της Κω είχαν εκδώσει οι τουρκικές αρχές στις 28 Οκτωβρίου, αποκαλύπτεται τώρα. Μια τουρκική ΝΟΤΑΜ η οποία κρατήθηκε μυστική από ελληνικής πλευράς ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουμε συνεχή έκδοση ΝΟΤΑΜ από Τουρκία περί των ορίων περιοχών ασκήσεως της ΠΑ, και συγκεκριμένα για περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης-Λήμνου και δυτικότερα, και περιοχή νοτίως της Ικαρίας. Και στις δύο περιπτώσεις η Τουρκία εκδίδει εδώ και μερικά χρόνια συνέχεια σχεδόν ετήσιας διάρκειας ΝΟΤΑΜ δεσμεύσεως παρανόμως των ίδιων περιοχών, καθώς τα συγκεκριμένα (τυπικά) αιτήματα προς την ΥΠΑ απορρίπτονται.

Όλες οι τουρκικές ενέργειες και το περιεχόμενο των ΝΟΤΑΝ δείχνουν ότι σκοπεύει σε καθεστώς συγκυριαρχίας ή εν πάση περιπτώσει μειωμένης ελληνικής  κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, αναφερόμενοι σε όσα προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης του 1923, επιχειρησιακό έλεγχο του μισού Αιγαίου με διαχωριστική γραμμή τον 25ο Μεσημβρινό και φυσικά περιορισμό των του Εθνικού Εναέριου Χώρου στα 6 μίλια, όσα είναι και τα χωρικά μας ύδατα. Τα παραπάνω σε μία στιγμή που υπάρχει υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στα μικρασιατικά παράλια και τον Έβρο, όπως του ξέφυγε προχθες του υφυπουργού Εθνικής Άυνας Α.Δαβάκη στην Βουλή...

Στην ίδια ακριβώς περιοχή υποτίθεται ότι χθες είχαμε ''παρενόχληση'' τουρκικών αλιευτικών από σκάφος του Λιμενικού στο βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή της Σαμοθράκης και παρέμβαση σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων,  "σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά στο Βόρειο Αιγαίο. Έσπευσε ταχείως στην περιοχή σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής για να απομακρύνει το ελληνικό σκάφος. Το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής - μετέδωσε - μπήκε ανάμεσα από το ελληνικό σκάφος και τα τουρκικά αλιευτικά δίνοντας τέλος στην παρενόχληση. Το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή και τα τουρκικά αλειυτικά συνέχισαν να ψαρεύουν", αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί η ελληνική ΝΟΤΑΜ για την άσκηση έρευνας-διάσωσης και η απόρριψή της από την τουρκική πλευρά με την αιτιολογία ότι "Δεν είναι ελληνικής αρμοδιότητας για αποστολές έρευνας και διάσωσης η περιοχή που διαξέγεται στην Κω"!

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις