ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ FACEBOOK
345 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013
10:47

 

Σύμφωνα με άρθρο του Forbes είναι γεγονός, σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι οι έφηβοι αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook. Η πρώτη αναφορά έγινε πριν από λίγο καιρό, όταν ο επικεφαλής οικονομικού τμήματος του Forbes, David Ebersman, επιβεβαίωσε αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη για αρκετό καιρό: Το πιο σημαντικό δημογραφικό κομμάτι των χρηστών του facebook, οι έφηβοι, γίνεται όλο και πιο αδρανές.

Την επιβεβαίωση αυτή επισφράγισε και η έρευνα της GlobalWebIndex, η οποία μελέτησε το εφηβικό κοινό 30 χωρών και διαπίστωσε πως το ποσοστό όσων θεωρούνται ενεργοί χρήστες (δηλαδή δεν μένουν σε μια σειρά από «like») σημείωσε πτώση της τάξης του 20%, σε σχέση με τις αρχές του 2013. Η μεγαλύτερη πτώση στη χρήση μεταξύ εφήβων καταγράφηκε στην Ολλανδία, με ποσοστό 52%, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 16%. Το ερώτημα που προκύπτει είναι προς ποια sites στρέφεται η πολύτιμη προσοχή του εφηβικού κοινού, εγκαταλείποντας το facebook.

Χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη, τα sites με υπηρεσίες chat σε κινητά τηλέφωνα όπως το WeChat (που φυσικά διαθέτει και την ανάλογη εφαρμογή), καθώς και ιστοσελίδες διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο, όπως το instagram (ιδιοκτησίας facebook) το Vine (ιδιοκτησίας Twitter) και το Snapchat είναι οι νέοι πόλοι έλξης. Εντυπωσιακότερη άνοδο από τα παραπάνω, σημειώνει το Κινέζικο WeChat, που είδε τους χρήστες 16 έως 19 ετών να αυξάνονται κατά 1.021% μέσα σε ένα οκτάμηνο, ενώ το Vine σημείωσε αύξηση ενεργών χρηστών που άγγιξε το 639%. Τρίτο στην κατάταξη είναι το Flickr, το οποίο μέσω του νέου, καλοσχεδιασμένου application για κινητά είδε τους έφηβους χρήστες του να αυξάνονται κατά 254%.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις