ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


NY TIMES: "Η CIA ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ"
291 αναγνώστες
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013
11:36

 

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) συγκεντρώνει τα δεδομένα των μεταφορών χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, βασιζόμενη στο νόμο βάσει του οποίου η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) συγκεντρώνει δεδομένα τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών αμερικανών πολιτών, αναφέρουν σε χθεσινό τους δημοσίευμα οι εφημερίδες «New York Times» και «Wall Street Journal».

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν αρχεία από εταιρείες όπως η Western Union -- η μεγαλύτερη παγκοσμίως στο χώρο της ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων -- αποτελούν τμήμα της βάσης δεδομένων πληροφοριών οικονομικού και προσωπικού χαρακτήρα που συγκεντρώνονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σύμφωνα με τις εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται ανώνυμους νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι μεταφορές χρημάτων εντός των αμερικανικών συνόρων ή οι διατραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η CIA αρνήθηκε να κάνει σχόλια επί συγκεκριμένων προγραμμάτων και στις δύο εφημερίδες, αλλά ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της είναι νόμιμες.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις