ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
465 αναγνώστες
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013
11:55

 

Με μία τραβεστί δημοκρατία και μία τραβεστί αντιπολίτευση που δεν ντρέπεται ούτε να σε αποκαλεί βλάκα  Aλλιώς μιλάει ο Αλέξης σε ακαδημαϊκούς όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλιώς μιλάει στο λαό από τις εξέδρες όταν θέλει να μαζέψει ψήφους. Τέτοια ειλικρίνεια από πολιτικό πραγματικά δεν την περιμέναμε. Μετά από αυτή την δήλωσή του θα αναμέναμε ο Σύριζα όχι να μην αυξήσει τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές αλλά θα έπρεπε να φθάσει στο 2,5%, που πάντα είχε. Το αποτέλεσμα αυτό θα ήταν φυσική συνέπεια μετά την δήλωσή του ότι χρησιμοποιεί  συνειδητά διγλωσσία. Ίσως πάλι να άρχιζε να τρώει και κανένα γιαούρτι από τους ψηφοφόρους του ή ίσως και καμιά σφαλιάρα διότι η παραδοχή τού ό,τι κάνει το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά και για να κρατήσει την θέση του Αναχώματος που έχει τα τελευταία 2 χρόνια, τον καθιστά τουλάχιστον πολιτικό αλήτη.

Τέτοια υποτίμηση του πνευματικού επιπέδου ενός λαού δεν θα την έκαναν ούτε ακαδημαϊκοί του ύψους της Ναόμι Κάμπελ. Το ότι ο Τσίπρας και δημοσίως πλέον υποτιμά τον λαό αυτό είναι στάνταρ. Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν που υποστηρίζεις το κόμμα; Αν μιλήσουμε για ιδεολογικούς θα γελάσουν όλοι. Κατ΄ επέκταση οδηγούμαστε σε δύο λόγους: Ή είσαι βλάκας και δεν καταλαβαίνεις πότε σε βρίζουν ή αποδέχεσαι το βρίσιμο διότι έχεις συμφέροντα. Αφού πολιτική πια δεν είναι όραμα και σχεδιασμός για το μέλλον μιας πολιτείας αλλά τεχνική αλίευσης ψήφων, ακόμα και από “ελπιδοφόρους” νέους όπως ο Τσίπρας, τι μπορούμε να περιμένουμε; Ο Τσίπρας μετά την δήλωσή του αυτή φέρει την ίδια ακριβώς ευθύνη με την κυβέρνηση για την κατασπάραξη της χώρας. Αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ήταν το δεκανίκι της σοσιαληστρικής πολιτικής και η εναλλακτική λύση της περιόδου κατά την οποία θα γίνονταν ορατά τα συντρίμμια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ.

Είναι ξεκάθαρο ότι πολιτική με ταμπέλες και νοοτροπία περασμένων δεκαετιών δεν οδηγεί σε λύση, αντίθετα επιδεινώνει τα προβλήματα του λαού. Διαπιστώνουμε ότι η αριστερή από την δεξιά ή την κεντρώα ταμπέλα δεν έχουν καμία διαφορά. Έχουν όμως ένα κοινό και τελικό στόχο: Την επιφανειακή δημοκρατία που μπορεί να υπάρξει μόνο όταν έχεις και αντιπολίτευση ακόμα κι αν αυτή είναι της ίδιας στόφας με την κυβέρνηση.Εν ολίγοις, όσοι έτρεξαν να σηκώσουν στα χέρια τον Τσίπρα τις προηγούμενες εκλογές δεν έκαναν τίποτε άλλο από τον να σπρώξουν την πολιτική κατάσταση εδώ ακριβώς που βρίσκεται. Με μία τραβεστί δημοκρατία και μία τραβεστί αντιπολίτευση που δεν ντρέπεται ούτε να σε αποκαλεί βλάκα.

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις