ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΕ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΛΙΒΥΗ
295 αναγνώστες
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013
10:06

 

Όλες οι ένοπλες πολιτοφυλακές πρέπει να εγκαταλείψουν την Τρίπολη, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Λίβυος πρωθυπουργός Άλι Ζεϊντάν, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις χειρότερες συγκρούσεις που σημειώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας εδώ και μήνες. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη πολιτοφυλακής και οπλισμένους κατοίκους, στις οποίες τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 238 τραυματίστηκαν.

«Δεκαπέντε νεκροί και 95 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί είναι σοβαρά, εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Τρίπολης τις τελευταίες ώρες», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λιβύης, ο οποίος δεν ήταν ακόμη σε θέση να διευκρινίσει πόσοι σκοτώθηκαν από την πολιτοφυλακή Γάργκουρ κατά την ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιούσαν και πόσοι στην συνέχεια κατά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της πολιτοφυλακής που πραγματοποίησε το πλήθος σε αντίποινα για τα πυρά που είχε δεχθεί από την πολιτοφυλακή.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς εξακολουθούν να μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον απολογισμό του λιβυκού πρακτορείου ειδήσεων Lana, το οποίο επικαλείται το Ρόιτερς, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 13 και οι τραυματίες σε 130. Αυτοί έχασαν την ζωή τους στις συγκρούσεις που σημειώνονταν για ώρες ανάμεσα σε μέλη πολιτοφυλακής, την αστυνομία και οπλισμένους κατοίκους στην Τρίπολη, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση για τη δωρεά αίματος καθώς εξακολουθούν να φτάνουν τραυματίες στα νοσοκομεία, κατέληξε η ίδια πηγή. Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν τα μέλη μιας πολιτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που ζητούσαν να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά τις επανειλημμένες μάχες τους με άλλες ένοπλες ομάδες.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις