ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
394 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013
11:16

 

Για απόκρυψη των αποτελεσμάτων των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης, "ξεσκεπάζει" την κυβέρνηση ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος. Μην ξεχνάμε ότι κατά πολλούς τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης έχουν το "ζουμί" αφού αναφέρονται ποσότητες που θα μπορούσαν να "ταϊσουν" ενεργειακά την Ευρώπη για 100 χρόνια.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει... στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Ο κ. Φώσκολος αναφέρει πως «το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τί είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή».

Όπως λέει, ανάλογη ιστορία είχε δημιουργηθεί με την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει οι Γάλλοι για τη λεκάνη του Ηροδότου το 2010 που έδειχνε ότι είχε κοιτάσματα. Ο κ. Φώσκολος, μάλιστα, όπως λέει, αναγκάστηκε να «κλέψει» τα στοιχεία, «το υπουργείο δε λέει τίποτα, μέχρι πότε θα κλέβουμε για να μαθαίνουμε; Δεν έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μάθει;», τονίζει. Το υπουργείο, μέχρι σήμερα, κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία και για 15 οικόπεδα που θα δημιουργηθούν, χωρίς να διευκρινίζει τις ακριβείς τοποθεσίες.

Ο κ. Φώσκολος τονίζει πως «όλα γίνονται κρυφά, κάτω από το τραπέζι, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διαφάνεια» και καλεί την περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους βουλευτές του νησιού να ενεργοποιηθούν.

Ο κ. Φώσκολος λέει χαρακτηριστικά πως «το θέμα είναι να μπορέσουμε να πάμε λίγο γρήγορα, όμως, φοβάμαι πολύ γιατί έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος για να υπογραφούν οι συμβάσεις, φανταστείτε να έρθουν μεγάλες εταιρείες και να περιμένουν την υπογραφή άντλησης. Αυτό κάνει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για να αρχίσει η έρευνα είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις, δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ή όχι. Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;».

Ο κ.Φώσκολος σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει  "ότι έρευνες έχουν γίνει και από Νορβηγικά επιστημονικά σκάφη, ενώ η Νορβηγία συστηματικά αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας επίσης ότι η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας"! "Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη! "

«Η νότια και νοτιοανατολική θαλάσσια περιοχή της Κρήτης παρουσιάζει τις υψηλότερες πιθανότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων, κυρίως φυσικού αερίου. Νότια της Κρήτης, όπου υπάρχουν εννέα λασποηφαίστεια, οι επιστημονικές ενδείξεις μιλούν για πολύ μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, που πιθανώς να προσεγγίζουν και το 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα. Νοτιοανατολικά της Κρήτης εκτείνεται το ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, όπου τα αποθέματα υπολογίζονται ακόμα μεγαλύτερα και μπορεί να αγγίζουν τα 2 τρισ. κυβικά μέτρα, κατ’ αντιστοιχία με τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στον Κώνο του Νείλου, που έχουν γίνει από τις εταιρίες SHELL και BP, και τις προβλέψεις των πιθανών αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου, που εφάπτεται του ελληνικού τμήματος» εξηγεί ο κ. Φώσκολος.

Οπότε είναι απορίας άξιον το γιατί δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ερευνών. Σε μια περίοδο που διεξάγεται οικονομική γενοκτονία στην χώρα, αριθμούμε χιλιάδες θύματα αυτοκτονιών, περιουσίες ρευστοποιούνται, και άνθρωποι μένουνε στον δρόμο ενώ πριν ήταν νοικοκυραίοι, η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατό για να καθυστερήσει οτιδήποτε έχει σχέση με παραγωγή υδρογονανθράκων.

Μήπως όμως δεν είναι αφέλεια, και ανικανότητα, αλλά σχεδιασμός; Μήπως όταν όλοι θα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, θα εμφανιστούν οι Γερμανοί και θα μας πουν "σας χαρίζουμε μέρος του χρέους (γιατί πάντα θελουμε να χρωστάτε) αλλάδώστε μας την εκμετάλευση του πλούσιου υπεδάφους σας"; Kαι έτσι θα παραδώσουμε ανυπολόγιστο πλούτο, για να μας χαριστούν χρέη που ο ελληνικός λαός έχει ξεπληρώσει 5 φορές τουλάχιστον.

Μας χρωστάνε αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο, και οχι μόνο δεν μας τα δίνουν αλλά θέλουν να μας πάρουν και την ενεργειακή μας "αποθήκη". Ότι μας δάνεισαν το θέλουν πίσω στο 15πλάσιο. Αλλά αυτό δεν θα το τολμούσαν να το σκεφτούν αν δεν είχαν ντόπιους συνεργάτες, μια νεοταξική "ελληνική"κυβέρνηση, και υπόδουλα νεοταξικά ΜΜΕ.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις