ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΙΣΡΑΗΛ: "Η BLUE FLAG ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ"
343 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013
11:32

 

Σκληρές αερομαχίες πάνω από την έρημο «Negev» του Ισραήλ δίδονται από την Κυριακή στο πλαίσιο της άσκησης «Blue Flag» με τους Έλληνες πιλότους και τα τέσσερα μαχητικά F-16 block 52 plus της 340 Μοίρας να κλέβουν τις εντυπώσεις. Τα Ισραηλινά μέσα κάνουν τις πρώτες αναφορές στην άσκηση που γίνεται με την συμμετοχή αεροσκαφών από την IAF, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Ιταλία, επιχειρώντας ταυτόχρονα να αποσυνδέσουν τα αεροπορικά γυμνάσια με μία επίθεση σε βάρος του Ιράν.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ διεξάγεται μια τόσο μεγάλη αεροπορική άσκηση»ανέφερε δημοσίευμα πρακτορείου του Τελ Αβίβ, σημειώνοντας πώς περισσότερα από 100 αεροσκάφη των τεσσάρων Αεροποριών βρίσκονται στην αεροπορική βάση «Ovda» και λαμβάνουν μέρος σε διάφορα σενάρια. «Ο στόχος της άσκησης είναι η βελτίωση της γενικής ικανότητας της αεράμυνας του Ισραήλ, ενώ οι πιλότοι μαθαίνουν μαζί και να συνεργάζονται με παγκόσμιους συμμάχους», είναι η ενδεικτική αναφορά του Ισραηλινού δημοσιεύματος. Η άσκηση περιλαμβάνει επίσης προσομοίωση δυνάμεων του εχθρού και εξουδετέρωση τους, καθώς και εκπαιδευτικές αποστολές για τον εντοπισμό αντιαεροπορικών πυραύλων.

Φαίνεται δηλαδή πώς το Ισραήλ φοβάται αντίποινα από τις χώρες που έχει στοχοποιήσει, όπως η Συρία και το Ιράν, αν και θέλει να απεμπλέξει την άσκηση από τα όποια σενάρια θέλουν χτύπημα του Τελ Αβίβ κατά της Τεχεράνης. Σε άλλο δημοσίευμα επισημαίνεται πώς, «η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι ο στόχος των χειρισμών είναι η δοκιμή των δυνατοτήτων σε περίπτωση μάχης των συνδυασμένων δυνάμεων και όχι υποτιθέμενη επίθεση εναντίον του Ιράν».

Τη Blue Flag παρακολουθούν εκπρόσωποι περισσότερων από 20 κρατών συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών ακολούθων της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Οι εκπρόσωποι της Άγκυρας ωστόσο αρνήθηκαν να παραστούν στους ελιγμούς και στις αερομαχίες που διεξάγουν τα μαχητικά του Ισραήλ με αυτά από ΗΠΑ, Ελλάδα και Ιταλία. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Dan Shapiro είπε ότι, «το Ισραήλ ζει σε μία επικίνδυνη γειτονιά και χρειάζεται καλύτερα εκπαιδευμένες δυνάμεις για την ασφάλεια των πολιτών του. Χρειάζεται επίσης συμμάχους για την ενίσχυση των διακρατικών του σχέσεων και αυτό φαίνεται σε αυτή την άσκηση».

Το πρώτο στάδιο της άσκησης ξεκίνησε την Κυριακή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αεροπορική βάση «Ovda» η ομάδα των Ελλήνων πιλότων της 340 Μοίρας έχει κλέψει την παράσταση, ιδίως στον τομέα των «αερομαχιών», αλλά όχι μόνο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πάντως πώς είναι νωρίς να υπάρξουν τελικά συμπεράσματα, καθώς η άσκηση των ελίτ των Αεροποριών ολοκληρώνεται στις 29 Νοεμβρίου. «Τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως είναι απολύτως ικανοποιητικά».

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού οι Έλληνες πιλότοι έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως διαθέτουν ψυχή και μεγάλες ικανότητες, οι οποίες τους έχουν οδηγήσει ουκ ολίγες φορές σε παγκόσμιες διακρίσεις. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η άσκηση που οργανώνουν οι ΗΠΑ, η Red Flag και οι Έλληνες χειριστές έχουν «πατήσει» τους αντιπάλους τους. Οι Ισραηλινοί για να τους αντιμετωπίσουν έχουν εμπλέξει το καλύτερο σμήνος που διαθέτουν, το Flying Dragons, όπως επίσης και αεροσκάφη F-16 block 30 και F-16I, F-15C/D και F-15I από επτά συνολικά Μοίρες της IAF.

Πρόκειται για τις Edge of the Spear και Knights of Twin Tail της αεροπορικής βάσης Tel Nof, τις Μοίρες Knights of the North και First Jet από την αεροπορική βάση Ramat David και τη Μοίρα Knights of the Orange Tail από την αεροπορική βάση της Hatzerim και την Μοίρα One από τη νυχτερινή βάση Ramon. Οι Έλληνες πιλότοι δεν «παίζουν» και οι αντίπαλοι τους πρέπει να είναι στο ίδιο ή παρόμοιο επίπεδο.

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις