ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
284 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013
14:06

 

Την περασμένη Δευτέρα έκανε ακόμα ένα «πέρασμα» από την Ουάσιγκτον -από τα πολλά των τελευταίων ετών- ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ακολού­θησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος παρουσίασε τη... νέα Τουρκία στο Κάρνεγκι, ενώπιον εκλεκτού ακροατηρίου. Τις ίδιες ημέρες επισκέφθηκαν το Κογκρέσο αντιπρόσωποι του τουρκικού κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι προσκείμενοι στο καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν και αντιπρόσωποι των εταιρειών που έναντι τιμήματος μερικών εκατομμυρίων εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η Ελλάδα απουσιάζει σε μία εποχή που παίζονται σοβαρά πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια στην Ουάσιγκτον, με πρωταγωνιστές χώρες όπως το Ισραήλ και η Τουρκία, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν και τις εξελίξεις στη χώρα μας. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σήκωσε ψηλά τον πήχη στην αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήρθε στην Ουάσιγκτον εν μέσω φημών ότι η Άγκυρα αλλάζει θέση στο συριακό, υπό το βάρος της αποτυχίας στον στρατιωτικό τομέα και του μισού εκατομμυρίου προσφύγων, που επιβαρύνουν τον τουρκικό προϋπολογισμό.

Μετά τις συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, ο κ. Νταβούτογλου μάζεψε τους δημοσιογράφους και τους... αποκάλυψε με μεγάλη χαρά ότι οι Αμερικανοί υπουργοί δεν έθεσαν το θέμα της αγοράς του κινεζικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας HQ-9. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγκάστηκε να τον διαψεύσει και άλλη αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας εξήγησε πως η κατασκευάστρια εταιρεία βρίσκεται στην αμερικανική μαύρη λίστα και το εν λόγω σύστημα δεν είναι συμβατό με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Τελεία και παύλα.

Την περασμένη εβδομάδα νιώσαμε ότι μύριζε... μπαρούτι στην πόλη. Υπουργοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί πήγαιναν και έρχονταν και, όπως είπε ένας καλός συνάδελφος, μέσα σε αυτόν τον «χαμό» δεν ήταν πουθενά η Ελλάδα, Χωρίς ίχνος αιχμής για κανέναν, και ειδικά για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι φανερό πλέον ότι η χώρα χρειάζεται υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θα ασχολείται μόνο με την εξωτερική πολιτική, σε 24ωρη βάση.

 

Ο κ. Βενιζέλος είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Οι σοφοί του χωριού λένε πως ένας παπάς δεν μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο εκκλησιές, πόσω μάλλον σε τρεις, όπως στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις