ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΡΚΕΛ
260 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013
11:00

 

Αφού διέλυσαν την Ελλάδα και την κατάντησαν πειραματόζωο για να διασωθεί η Ευρωζώνη, όπως έχουν παραδεχθεί, το ΔΝΤ τώρα αναζητά διαφορετικές μεθόδους διάσωσης χωρών από οικονομική κρίση. Σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT το ΔΝΤ μετά το φιάσκο με το ελληνικό πρόγραμμα, υπέστη σοβαρό πλήγμα. Κι αυτό γιατί υπέκυψε στην καγκελάριο Μέρκελ, που επέμεινε πως το βάρος των προγραμμάτων πρέπει να σηκώνουν οι ίδιες οι χώρες.

Κορυφαίοι οικονομολόγοι επεξεργάζονται το σχέδιο αυτό, που επιθυμεί να ρίξει μεγαλύτερο βάρος από τη διάσωση μιας υπερχρεωμένης χώρας στους κατόχους ομολόγων και όχι στα μέτρα λιτότητας που γονατίζουν την οικονομία. «Το Ταμείο έχει υποστεί πλήγμα» αναφέρει η οικονομολόγος Σούζαν Σάντλερ, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση της Ελλάδας το ΔΝΤ παραβίασε τους δικούς του κανόνες. «Τελικά πρέπει να εφαρμόζεται και λιτότητα και διάρθρωση του χρέους» τονίζει, διαφωνώντας με τη Γερμανία που τίθεται κατά νέων «κουρεμάτων».

Το σχέδιο για επιβάρυνση και των μετόχων έχει κερδίσει τη στήριξη του κορυφαίου οικονομολόγου του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Προστίθεται ωστόσο ότι λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν - από τράπεζες, ηγεσία της ΕΕ και τις ΗΠΑ – η παρουσίαση του δεν θα γίνει νωρίτερα από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΚΤ, οι ευρωπαϊκές χώρες διακρατούν κρατικά ομόλογα ύψους 6,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις