ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
314 αναγνώστες
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013
10:42

 

Αλλαγές στη διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς και των ελέγχων στα φαρμακευτικά σκευάσματα, προαναγγέλλει με τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης.  Όλα τα προϊόντα, που πρέπει να τιμολογηθούν με πλήρη διαφανή τρόπο, θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, προκειμένου να «ελαχιστοποιηθεί το "συγγνώμη, λάθος"» αναφέρει ο κ. Λιντζέρης. Αλλαγές επέρχονται και στους ελέγχους του ΕΟΦ, καθώς πολύ σύντομα εκτός από τα επιστημονικά κριτήρια, τα σκευάσματα θα ελέγχονται και με βάση τον όγκο κυκλοφορίας τους. Έτσι, σύντομα αναμένεται να ελεγχθούν τα πρώτα 100 σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, ελληνικά και εισαγόμενα.
 
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι απολύτως ασφαλή, καθώς ο Οργανισμός πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους από την παραγωγή μέχρι το ράφι του φαρμακοποιού. Διευκρινίζει, δε, με αφορμή και τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με την εισαγωγή φαρμάκων από τρίτες χώρες ότι στην Ελλάδα «δεν κυκλοφορεί προϊόν, που είτε φτιάχτηκε σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές, είτε να περιέχει δραστική ουσία προερχόμενη από το Μπαγκλαντές». Σημειώνει ότι 80% των πρώτων υλών -δραστική ουσία- που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή φαρμάκων σε Ελλάδα και Ευρώπη προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία, τα εργοστάσια των οποίων ελέγχονται εξονυχιστικά από τους Οργανισμούς Φαρμάκων των κρατών μελών της ΕΕ.

«Καλό, ασφαλές, εύστοχο και φθηνό φάρμακο, είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί» υπογραμμίζει κ. Λιντζέρης, ενώ σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων, που πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή, υπογραμμίζει ότι αυτή θα επιφέρει μειώσεις σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, προς όφελος των ασφαλισμένων.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις