ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Ο "ΔΡΑΚΟΣ" ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
322 αναγνώστες
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013
10:43

 

Η Κίνα ξεκίνησε την μεγάλη περιπέτεια του διαστήματος, καθώς πριν λίγη ώρα εκτόξευσε χωρίς προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί έναν πύραυλο-φορέα που μεταφέρει στο φεγγάρι ένα τηλεκατευθυνόμενο εξερευνητικό όχημα, το «Κουνέλι από νεφρίτη», όπως αποκαλείται, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV. Ο πύραυλος Μεγάλη Πορεία απογειώθηκε μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης στη 01:30 της Δευτέρας (19:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) από τη βάση εκτόξευσης δορυφόρων της Σιτζιάνγκ (νοτιοδυτική Κίνα) στο πλαίσιο της αποστολής Chang'e-3 που σηματοδοτεί ένα κρίσιμο στάδιο του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας και το οποίο προβλέπει επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Με αυτή την πρώτη αποστολή, η Κίνα θα πραγματοποιήσει την πρώτη προσελήνωσή της και θα γίνει η τρίτη χώρα που το πετυχαίνει αυτό, μετά τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ. Το «Κουνέλι από νεφρίτη» είναι ένα σεληνιακό όχημα με έξι τροχούς, το όνομα του οποίου παραπέμπει στην κινεζική μυθολογία. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα αποβιβαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου στο δορυφόρο της Γης. Το όχημα θα κάνει επιστημονικές αναλύσεις, ιδίως γεωλογικές. Εφοδιασμένο με ηλιακά πλαίσια για να του παρέχουν ενέργεια, θα στείλει επίσης στη Γη τρισδιάστατες φωτογραφίες του δορυφόρου της. 

Η μηχανή παντός εδάφους θα είναι σε λειτουργία για τρεις μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα μετακινείται με μία μέγιστη ταχύτητα 200 μέτρων την ώρα. Η Κίνα αφιερώνει τεράστια ποσά για την κατάκτηση του διαστήματος, την οποία θεωρεί ως σύμβολο της νέας δύναμης της χώρας υπό την αιγίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος. Kαι μάλιστα επιδιώκει να προλάβει την Ρωσία που σκοπεύει να έχει επανδρωμένη σεληνιακή βάση πριν το 2030.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις