ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
268 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013
10:49

 

Η οικονομική κρίση ολοένα και βαθαίνει και οι επιπτώσεις της πλέον δεν κρύβονται. Οι άστεγοι στην Πάτρα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr. Τα στοιχεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, είναι σοκαριστικά. Οι άστεγοι στο Δήμο Πατρέων τον τελευταίο χρόνο τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι (μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκαν 15 περιπτώσεις, ενώ πέρυσι ήταν πέντε), ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμη περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφεί. Περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς ελπίδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πατρέων, Θεοχάρης Μασσαράς φέτος η αντιδημαρχία επενέβη σε δεκαπέντε περιπτώσεις άστεγων συμπολιτών, μοναχικών ατόμων, αλλά και οικογενειών που "έπεσαν" θύματα της οικονομικής κρίσης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού."Όταν πέφτει στην αντίληψή μας μία τέτοια περίπτωση, αντιδρούμε με ταχύτατους ρυθμούς. Άμεσα έρχεται σε επαφή με τα άτομα αυτά κοινωνικός λειτουργός και ανάλογα με την κάθε περίπτωση υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση. Πριν από μερικές ημέρες υπήρξε ένας 22χρονος νέος, η μητέρα του οποίου έχει πεθάνει και ο πατέρας του έχει εξαφανιστεί. Του προσφέραμε προσωρινό κατάλυμα σε κάποιο ξενοδοχείο. Από εκεί και πέρα αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή", εξήγησε ο κ. Μασσαράς, αναλύοντας τους τρόπους δράσης.

"Πριν από λίγο καιρό είχαμε δύο οικογένειες με ανήλικα παιδιά που διέμεναν για καιρό μέσα στο αυτοκίνητο γιατί τους είχαν κάνει έξωση, αφού οι σύζυγοι κυρίως, έμειναν άνεργοι και αδυνατούσαν να καλύψουν τα ενοίκια στα σπίτια που διέμεναν. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάμε τις οικογένειες οικονομικά, ώστε να εξασφαλίσουν φθηνότερη στέγη, καλύπτοντάς τους τα πρώτα ενοίκια", ανέφερε ακόμη.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις