ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΘΑΝΕ... ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. ΕΣΥ;
412 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013
10:58

 

Οι αναθυμιάσεις της πολιτικής τους σκοτώνουν. Μια κοινωνία πνιγμένη από τις αναθυμιάσεις των Μνημονίων παλεύει να ζεσταθεί μέσα σε τέσσερις υποθηκευμένους τοίχους.  Μαγκάλια βγαλμένα θαρρείς από τις διηγήσεις των παππούδων του χωριού ανάβουν τις νύχτες σε παγωμένα δωμάτια δίπλα μας. Παιδιά που κοιμούνται το βράδυ με τα ρούχα. Με απλήρωτους λογαριασμούς για προσάναμμα σιγοκαίει η φλόγα της ανέχειας. Ένα ακόμα «τραγικό συμβάν» για τα δελτία των οκτώ. Με μοναδική υπεύθυνη την ασυνείδητη μάνα που αγνοούσε τις βλαβερές συνέπειες του διοξειδίου του άνθρακα, όπως θα έλεγε και ο Τζήμερος.

Και οι λαϊκιστές της Αριστεράς, κατά τον Σίμο, να στήνουν φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια την ώρα που το Κράτος του Δένδια εφαρμόζει το Νόμο και προσάγει στο Αλλοδαπών τη «λαθραία» μάνα. Παγώνει ακόμα και η πιο ψυχρή λογική απέναντι στον κυνισμό και την χλεύη των «χορτάτων». Η ΔΕΗ λέει έκανε το καθήκον της και έκοψε την παροχή του ηλεκτρικού στο σπίτι της άνεργης μάνας. Ναι, η ίδια επιχείρηση που εξακολουθεί να ηλεκτροδοτεί τους γαλάζιους τσαμπατζήδες της Συγγρού γράφοντας στο σφουγγάρι τα χρέη τους. Οι δείκτες της κοινωνικής οδύνης χτυπούν κόκκινο την ώρα που οι πλαστογράφοι της πραγματικότητας διαπραγματεύονται με τις σκιές τους την πολιτική τους ύπαρξη.

Άνθρωποι πεθαίνουν και αυτοί διαλαλούν από τις συχνότητές τους την επανεκκίνηση της ροής των «ενισχύσεων» στους μεγαλοεργολάβους. Εκδότες, εισπράκτορες και ελεγκτές της κρίσης που εξαργυρώνουν απολύσεις και περικοπές στα ταμεία τους κουνάνε επιτιμητικά το δάχτυλο σε παγωμένους και νηστικούς υπηκόους. Κάτι θα μουρμουρίσουν οι φιλόπτωχες συνειδήσεις τους για τους άστεγους στα χειμωνιάτικα παγκάκια και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για ένα φωτογραφικό φιλοδώρημα. Κάποιος θα ξεψυχήσει πάλι απόψε κάτω από μια μουσκεμένη κουβέρτα. Άλλο ένα «τραγικό συμβάν» θα διαταράξει αύριο την ομαλή ροή της «κινητικότητας». Θέλω να πάω σπίτι, να ανάψω το καλοριφέρ μα ντρέπομαι να ζεσταθώ. Ένα παιδί πέθανε... και ντρέπομαι. Εσύ;

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις