ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
423 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013
12:02

 

Πέραν των εμποδίων που βάζει το ελληνικό κράτος, υπάρχει και η νοοτροπία των τελευταίων ετών που δεν πιστεύει στις δυνατότητες του ελεύθερου επαγγέλματος, αφού ειδικά οι προγενέστεροι έχουν μάθει στην «ασφάλεια» του μηνιαίου μισθού είτε από το κράτος είτε από μια μεγάλη εταιρεία. Οι νέοι γεμίζουν με πτυχία και μεταπτυχιακά και στο τέλος μένουν άνεργα, αφού τόσοι πτυχιούχοι (συνήθως δικηγόροι και γιατροί κατά τα νέο-ελληνικά ειωθότα) δεν χωρούν στις θέσεις εργασίας που προσφέρονται.

Στην Ελλάδα η κρίση γεννά νέες δυνατότητες, αρκεί εμείς οι νέοι να σκεφτούμε πιο σφαιρικά σε σχέση με την αξιοποίηση των γνώσεών μας και να είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε την όποια ευκαιρία μας παρουσιάζεται. Δεν είναι ανάγκη να εργαστούμε ακριβώς σε αυτό που σπουδάσαμε. Η δημιουργία νέων καινοτόμων εταιρειών, που θα αξιοποιούν, δημιουργικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας (περιβάλλον και πολιτισμός), είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο επιβάλλεται να κερδίσουμε, όσο υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αυτή. Πόσοι νέοι καταγόμαστε από περιοχές, οι οποίες μένουν αναξιοποίητες και τώρα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ μας δίνεται η δυνατότητα να τις ξαναζωντανέψουμε.

Ειδικότερα, μέσου του εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να δημιουργηθεί δουλειά και εκτός καλοκαιριού, αρκεί να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια και… γερά πνευμόνια. Πεζοπορίες στην ελληνική φύση, γαστρονομία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελληνικός τρόπος διασκέδασης, ιατρική με ελληνικά βότανα, αγροτουρισμός, μαθήματα ελληνικού πολιτισμού και τόσες άλλες δραστηριότητες μπορούν να γίνουν δουλειά. Και πιστέψτε μας οι ξένοι «πεθαίνουν» για πραγματική Ελλάδα, αφού το φολκλόρ το έχουν και στην χώρα τους!

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν:

1. το κράτος με μειωμένη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση για τους νέους επιχειρηματίες, απλουστευμένη γραφειοκρατία και απελευθέρωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

2. η ελληνική οικογένεια που είχε μάθει να ονομάζει μέλλον πτυχία και μεταπτυχιακά, με τα οποία υποτίθεται θα έβρισκαν δουλειά όλοι και τώρα έχει γεμίσει η χώρα μεροκαματιάρηδες, άνεργους και ξενιτεμένους. Η στροφή προς το επιχειρείν για όσους έχουν την δυνατότητα και το γνωστικό επίπεδο, το οποίο σε εμάς τους νέους είναι πολύ υψηλό, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, προκειμένου να αναδειχθεί εκ νέου το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, να δημιουργηθούν σταδιακά νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσει ξανά παλμό η όμορφη χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της! 

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις