ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ"
306 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013
10:34

 

Παγκόσμιος θρήνος για τον «μαύρο διαμάντι», τον «πατέρα της δημοκρατίας» της Νότιας Αφρικής και πρώτο μαύρο πρόεδρο της χώρας έχει ξεσπάσει από το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα. Σε ηλικία 95 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του. Εκεί όπου χιλιάδες συμπατριώτες του, μικροί και μεγάλη έφτασαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση.

Οι ηγέτες ξένων χωρών αναφέρθηκαν στο θάνατο του Νέλσον Μαντέλα. Ο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε τον εμβληματικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής ως «έναν από τους πιο σημαντικούς, θαρραλέους και αληθινά καλούς ανθρώπους που έζησε ποτέ». Είπε ότι ήταν ένας αρχηγός που άφησε στη χώρα του την κληρονομιά της ελευθερίας και της ειρήνης.

«Κατάφερε περισσότερα από ότι θα μπορούσε να κάνει ένας και μόνο άνθρωπος», είπε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής. «Δεν ανήκει πλέον σε εμάς. Ανήκει στην ιστορία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Έφυγε από τη ζωή, ήσυχα, στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το παράδειγμα που έθεσε ο Μαντέλα και όσο ζω θα κάνω ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μαθαίνω από αυτόν», είπε. «Σήμερα πήγε σπίτι του αλλά εμάς χάσαμε έναν από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που είχε την τιμή ο κόσμος να γνωρίσει».

Ο θάνατος του Νέλσον Μαντέλα σηματοδότησε την απώλεια ενός από «τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και ενός από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Μέχρι την κηδεία του, οι σημαίες στη Νότια Αφρική, τη Βρετανία και τη Γαλλία θα κυματίζουν μεσίστιες. «Η ιστορία θα θυμάται τον Νέλσον Μαντέλα ως ένα πρωταθλητή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης», δήλωσε ο Κλίντον, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής ως ένα «πραγματικό φίλο» τόσο για τον ίδιο όσο και για τη σύζυγό του, Χίλαρι Κλίντον.

«Όλοι ζούμε σε ένα καλύτερο κόσμο εξαιτίας αυτού του ανθρώπου και του έργου του. Απέδειξε ότι η ελευθερία συγχωρεί, ότι μια μεγάλη καρδιά είναι καλύτερη από ένα κλειστό μυαλό και ότι οι πραγματικές νίκες της ζωής πρέπει να μοιράζονται». Δηλώσεις για το θάνατο του Νέσλον Μαντέλα έχουν κάνει πολλοί ξένοι ηγέτες μεταξύ των οποίων η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις