ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΩΜΑ
450 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013
10:51

Έλληνες πολίτες παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά ασθενών που είναι σε κώμα. Ακούν, βλέπουν αλλά δεν αντιδρούν σε όσα υφίστανται. Ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι οι πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις υπέρ τους. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα συνεχισθεί αυτή η τραγική “σιωπηλή” αντίδραση των Ελλήνων πολιτών αλλά πιστεύω ότι το “ξύπνημα” μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή από ένα τυχαίο συμβάν, από μια άγνωστη πολιτική μάζα ή μια οντότητα που θα ξυπνήσει στον Έλληνα την ανάγκη να δώσει ένα σοβαρό και επίμονο αγώνα να επιβιώσει ενθυμούμενος τις παραδόσεις και την ιστορία του. Εκείνη τη στιγμή οι διαφορές θα εξαφανιστούν. Το αληθινό από το ψεύτικο θα ξεχωρίσει.

Γίνονται τόσα πολλά άνευ λογικής και ουσίας κάθε μέρα που μόνο τυχαία “στιγμιότυπα” που αφορούν το σωστό ή το λάθος, μπορώ πλέον να συζητάω σε αυτό το ιστολόγιο. Στη συνέχεια, σας αναφέρω τέτοια στιγμιότυπα, που τα αναλύω εν τάχει και που δείχνουν ένα κράτος σε πορεία διάλυσης. Είναι πολιτικά επικίνδυνη η επιθυμία της Ελλάδας της δημιουργίας κοινής τουριστικής ζώνης ανάμεσα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τη Τουρκία. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν. Την ίδια ώρα το νεοαγορασμένο ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας κάνει χωρίς άδεια έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.

Πρόσφατα άκουσα μερικές γεωστρατηγικές ερμηνείες για το τί αναμένεται να συμβεί στη περιοχή, Δεν συμφωνώ με καμμία από αυτές που άκουσα. Όλες τους βασίζονται στο καλό και κακό παιδί την Τουρκία αλλά όχι στην υπάκουη στις ΗΠΑ Τουρκία και στα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν. Η επίλυση του Συριακού και Ιρανικού προβλήματος έχει κάνει καλό στην προώθηση της εκμετάλλευσης των υδρογονθράκων της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου. Αδικημένος της υπόθεσης η Κίνα, που διαφαίνεται ότι αδικήθηκε στη μοιρασιά που έγινε. Για τη δημιουργία του Κουρδιστάν μιλήσαμε από το 2012.

Το Ισραήλ δεν έχει αδικηθεί από τον τρόπο που επέλυσαν τα θέματα της περιοχής οι ΗΠΑ και η Ρωσία, έστω προσωρινά. Η Ελλάδα αντίθετα ευρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν κυβερνάται από πατριώτες και αμφιβάλλω αν αυτό έγινε ποτέ. Θεωρώ ότι η συζήτηση για “πλεόνασμα” από τη κυβέρνηση είναι κάτι πολύ αστείο, γιατί κάθε “πλεόνασμα” δεν έχει αξία όταν το ΑΕΠ της χώρας μικραίνει, το εξωτερικό δάνειο αυξάνει και μετά το Δεκέμβρη αναμένονται να ψηφιστούν και νέα μέτρα.

Παρατηρώντας κατά εξάμηνο, το πόσα χάνουν οι Έλληνες πολίτες και πόσο μειώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη φθίνουσα μείωση της κυριαρχίας και των ενωτικών δομών του κράτους που κάποτε λεγόταν Ελλάδα. Η απόσχιση περιοχών έχει αρχίσει και διαφαίνεται. Δυτική Θράκη, Πελοπόννησος και Κρήτη έχουν ξεκινήσει. Ακολουθούν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Η αποχώρηση από περιοχές του Ελληνικού στρατού, οι κοινές τουριστικές ζώνες, τα μεταφερόμενα πλοία-ξενοδοχεία που θα έλθουν στη Δυτική Θράκη είναι τα τελευταία σημεία των καιρών.

Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν. Αυτό το πολιτικό σύστημα ξεχάστε το. Δεν μπορεί. Δεν έχει τις γνώσεις και τις άμυνες που θα έπρεπε να έχει. Αντιδράει “μόνο και όταν” για να μπορέσει το ντόπιο κατεστημένο να συνδιαλλαγεί καλύτερα με τους νέους “άρχοντες” που ήλθαν στη χώρα μετά τη παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας της και διάλυσης της μέσω των αντισυνταγματικών μνημονίων που υπεγράφησαν. Αυτό προχωράει. Μεγάλη μερίδα ευθύνης για όσα εξελίσσονται έχουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Ανήθικοι, ανεύθυνοι, ανίκανοι, φαφλατάδες, πράττονες χωρίς ηθική και μόνο με οικονομικά ερίσματα. Επικίνδυνοι με ένα σύλλογο ανύπαρκτο. Το ίδιο αφορά και το κλάδο των δικαστών και εισαγγελέων. Πράγματι, όλοι έχουν ευθύνη για ότι έχει γίνει και ότι συνεχίζει να γίνεται στη χώρα. Κάποιο όμως έφαγαν τα πολλά και κάποιοι έπαιρναν και παίρνουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν τη δικαιοδοσία και τη δέσμευση να το κάνουν.

Η Βουλή έχει γίνει ένας χώρος που εκπροσωπούνται τα τοπικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης και όχι του Ελληνικού λαού. Αβαντάρουν ο ένας τον άλλον όπου χρειάζεται και φιλονικούν για θέματα ανάξια προβολής με λόγο και λογική ανάρμοστη για το αξίωμα που έχουν και το οποίο δεν τιμούν. Οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας δεν φαίνεται να εξορυχθούν σύντομα. Δεν το θέλει κανένας. Οι υδρογονάνθρακες θα πρέπει να βγούν με τρόπο που δεν θα αδικηθούν οι Άραβες και οι Ρώσοι. Θα βγούν δηλαδή στην ώρα τους. Μη ξεχνάτε και τη “λυκοφυλία” Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας που προέκυψε πρόσφατα. Οι Τούρκοι θα είναι υπάκουοι στους Αμερικανούς. Μη φοβάστε. Κάποιος πρέπει να παίζει τον τρελλό του χωριού για να φοβούνται οι Έλληνες και οι Κύπριοι και να ενδίδουν εύκολα ή αν θέλετε να έχουν ένα λόγο οι πολιτικοί τους να ενδίδουν εύκολα..

Λύση στην απεμπώληση των κοιτασμάτων των υδρογοναθράκων εμφανίζεται μελλοντικά η δημιουργία τραπεζικών προιόντων με βάση την αξία του ποσού των αποθεμάτων των Ελληνικών και Κυπριακών υδρογοναθράκων. Ελλάδα και Κύπρος, κατά την εκτίμησή μου είναι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της ΕΕ.Η Γερμανία εμφανίζεται ότι δεν ενδιαφέρεται για αυτούς αλλά το θέμα δεν είναι τι λένε. Κατά τη γνώμη μου θέλουν την πίττα μέσω ΤΑΙΠΕΔ αλλά χωρίς να φανεί ότι αυτοί το επεδίωξαν. Προφανώς στη κυβέρνηση το ξέρουν.

Διαβάστε την Επικαιρότητα εδώ

 

 

 

 

  

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις