ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
317 αναγνώστες
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013
11:37

 

Προσχέδιο για το κοινό ανακοινωθέν έχει διαβιβάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στους Τουρκοκύπριους για το οποίο ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση, με τις διαβουλεύσεις πλέον να συνεχίζονται υπό την εποπτεία του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει ... νομό!

Ο Αυστραλός αξιωματούχος ο οποίος παίζει καθαρά το ρόλο του προστάτη των Τουρκοκυπρίων, είχε χθες συναντήσεις με τους διαπραγματευτές Μαυρογιάννη και Ερτούγ ενώ σήμερα στις 9 π.μ. θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στις 11 π.μ. με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Το «αγκάθι» που εμποδίζει την ύπαρξη συμφωνίας, ακόμα, ακούει στη διατύπωση «ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία» που η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν ξέρει πώς θα την δικαιολογήσει στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Δεν έχει αντίρρηση επί της ουσίας, αλλά φοβάται ότι δεν θα εγκριθεί από την λοιπή κυβέρνηση. Στο μεταξύ η κυπριακή κυβέρνηση Ενημέρωσε πολιτικούς αρχηγούς ο ΠτΔ για κοινό ανακοινωθέν και «έγγραφα»

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του ΠτΔ προς τους αρχηγούς των κομμάτων, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι παρουσιάστηκαν άκρως επιφυλακτικοί όσον αφορά τις εξελίξεις, ο ΔΗΣΥ συντάχθηκε με τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ το ΑΚΕΛ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του και επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει τις εξελίξεις στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις