ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
312 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013
11:53

 

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο θέμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», όπου γινόταν αναφορά για τον «Μεγάλο Θυμό» που νιώθουν οι πολίτες για τη διάψευση των προσδοκιών τους από τον πρωθυπουργό. Στο δημοσίευμα παρατίθενται αποτελέσματα απόρρητων δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεσή τους τα πολιτικά επιτελεία και σημειώνεται ότι όταν ο κόσμος ερωτάται «χωρίς το δίλημμα της επιλογής απαντά ότι ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του σε ποσοστό 65%, ενώ ότι ανταποκρίθηκε απαντά μόλις το 30%. Υπάρχει επίσης μια ανασφάλεια. Το 45% πιστεύει ότι θα μείνουμε στο ευρώ, το 49% όχι. Το πρόβλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι -όσο κι αν ακούγεται περίεργο- ότι παλεύει με ένα ρεύμα το οποίο, ενώ δεν έχει ουσιαστικό ηγέτη να το εκφράσει μέχρι στιγμής, παρά ταύτα -και παρά όλα τα ποιοτικά στοιχεία- φουσκώνει καθημερινά».

Το ενδιαφέρον αλλά και το εξαιρετικά κρίσιμο για την εξέλιξη του πολιτικού θρίλερ είναι η συμπεριφορά των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης. Στο προαναφερθέν άρθρο γίνεται μνεία της άποψης ενός αναλυτή των δεδομένων που εκτιμά ότι «η Ν.Δ. και ο Σαμαράς κινδυνεύουν σήμερα από την εφαρμογή του θεωρήματος “μεταξύ των δύο κακών διάλεξε αυτό που δεν έχεις δοκιμάσει”. Κρίσιμος στο σημείο αυτό θα είναι ο ρόλος των συντηρητικών ψηφοφόρων, που έχουν αρχίσει και χάνουν την υπομονή τους».

Τι μπορεί να κάνουν η Ν.Δ. και η ηγεσία της για να διασφαλίσουν τη νομιμοφροσύνη των παραδοσιακών ψηφοφόρων της; Να συμπεριφερθούν όπως τους επιβάλλουν οι αρχές που ασπάζεται η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών τους: να προστατεύσουν την περιουσία της μεσαίας τάξης από τις φοροληστρικές επιδρομές, να απομακρυνθούν από τα νεοταξικά ιδεολογήματα που επιβάλλουν την ανέγερση τζαμιών στην καρδιά της πρωτεύουσας και τη θεσμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών. Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για πάταξη της γραφειοκρατίας, ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και μείωση της ανεργίας. Με λίγα λόγια, η Ν.Δ. οφείλει να επιστρέψει στα αυτονόητα και στον απολεσθέντα εαυτό της.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις