ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Δυναμική έγκαιρη και αιχμηρή ενημέρωση
Λίγα λόγια για εμένα
ΟΙ κοινωνικές απόψεις και αντιθέσεις δημιουργήθηκαν για να σας ενημερώνουν σφαιρικά με θέματα της Επικαιρότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
343 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013
10:46

 

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει ασφάλεια στο συριακό λιμάνι της Λατάκειας και στα συριακά ύδατα στη διάρκεια της καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας, ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων Βασίλι Τιτούσκιν.

Η Συρία πρόκειται να παραδώσει θανατηφόρες τοξίνες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του αερίου σαρίν, του αερίου VX και άλλες επικίνδυνες ουσίες βάσει διεθνούς συμφωνίας, η οποία επετεύχθη ύστερα από επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού τον Αύγουστο, κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Η Ρωσία έχει τονίσει ότι σκοπεύει να διαθέσει οχήματα για να βοηθήσει στη μεταφορά χημικών όπλων στη Λατάκεια από διάφορες περιοχές της Συρίας και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο να συνοδεύσει τα πλοία που θα μεταφέρουν τα χημικά όπλα.

Τα χημικά όπλα θα καταστραφούν επί ενός ειδικά προσαρμοσμένου αμερικανικού πλοίου γιατί είναι πολύ επικίνδυνα να μεταφερθούν στο έδαφος οποιασδήποτε χώρας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία για το εάν το πλοίο θα είναι αγκυροβολημένο όσο θα διεξάγεται η επιχείρηση καταστροφής των όπλων.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Μια ιστοσελιδα με πλούσια θεματολογια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις